Cum se ajunge in Roma de pe aeroportul Ciampino ? Wizzair muta zborurile de pe Fiumicino

Low cost-ul Wizzair a decis sa mute zborurile spre Roma de pe Aeroportul Fiumicino pe Aeroportul Ciampino. Astfel daca zburati din Bucuresti, Cluj, Timisoara ori Targu Mures spre capitala Italiei o sa aterizati pe Aeroportul Ciampino. Motivele mutarii au fost strict financiare. In ultimii ani Wizzair a facut mai multe mutari intre cele doua aeroporturi, iar in prezent a decis ca avioanele sale sa aterizeze pe Ciampino din cauza taxelor de aeroport prea mari percepute de administratia aeroportului Fiumicino.

Photo Credit: gadl via Compfight cc

Photo Credit: gadl

Ambele aeroporturi se afla cam la aceiasi distanta de Roma Termini (gara principala a Romei) doar ca Fiumicino e un aeroport cu adevarat mare in timp ce Ciampino a inceput ca aeroport militar si apoi incet, incet au aparut si cateva zboruri comerciale.

Cum ajungem de pe Aeroportul Ciampino in Roma ?

Daca de pe Fiumicino drumul era destul de simplu cu Leonardo Express in cazul Ciampino lucrurile sunt ceva mai complicate. Ca mijloc de transport cel mai bun este autobuzul. Mai multe companii pleaca din incinta aeroportului (Atral, Terravision, Schiaffini, Sit) si in cel mai fericit caz in 40 de minute sunteti in inima Romei adica FS Roma Termini.

Una dintre cele mai populare companii e Terravision. In general un autobuz pleaca de pe aeroportul Ciampino spre Roma o data la 20, 35 ori chiar 45 de minute, in functie de orarul zborurilor banuiesc. Multi turisti se plang insa de aceasta companie din cauza intarzierilor mari (unii au facut chiar si 80 de minute pana in Roma, iar altii au plecat cu 30 de minute intarziere) si a calitatii serviciilor (autobuze prea aglomerate ). O cursa costa 4.00 euro.

Mai este varianta companiei Atral. Acelasi tarif, iar cursa e directa Ciampino – FS Roma Termini. O alta optiune ar fi si autobuzele companiei Schiaffini care au o cursa intre FS Ciampino si FS Roma Termini cu o oprire la aeroport. Biletul costa 3.90 euro, iar autobuzul opreste timp de 7 minute in aceiasi statie folosita si de cei de la Atral.

Atatea autobuze. Ei bine si asta nu e tot. Compania SIT face curse directe intre Ciampino si Roma Termini. Autobuzele parcheaza din fata terminalului de plecari. Un drum costa 4 euro si cel mai bine e sa cumparati biletul online inainte de a pleca.

Photo Credit: paul goyette via Compfight cc

Photo Credit: paul goyette

Cum ajungem cu trenul in Roma de pe Ciampino ?

Dupa atatea autobuze mai exista si varianta trenului. De pe Aeroportul Ciampino trebuie sa ajungeti in gara din Ciampino deoarece nu exista statie in aeroport. O varianta ar fi compania Atral/Cotral (autobuze pleaca din aeroport si calatoria dureaza cinci minute si costa 1 euro), iar de aici puteti lua un tren catre FS Roma Termini (calatoria dureaza 15 minute).

Unde ne cazam in Roma ?

Daca tot stiti cum sa ajungeti in Roma poate aveti nevoie si un de un hotel bun pentru vacanta din capitala Italiei. Oferta de hoteluri a Jeka.ro pentru Roma include foarte multe optiuni. De la o stea la cinci, in centru, aproape de Vatican si tot asa. Dupa ce am stat intr-un Bed&Breakfast pot sa spun ca a doua oara as alege un hotel. Dupa o zi de plimbari pe jos confortul unui hotel de cinci stele o sa se potriveasca la fix. Hotel Radisson Sas Roma pare sa fie alegerea potrivita.

Photo Credit: hjjanisch via Compfight cc

 

11 Responses to Cum se ajunge in Roma de pe aeroportul Ciampino ? Wizzair muta zborurile de pe Fiumicino

 1. claudia

  Buna,

  Multumim de informatii, dar de pe aeroportul Ciampino pe Fiumicino se poate cumva ajunge direct? Sunt ceva autobuza care te duc direct?

  Mersi

  • Alexandra Groza

   Buna ziua,

   De pe aeroportul Ciampino se poate merge la gara din Ciampino cu autobuzul. Biletul costa 1 euro ori cel putin acesta era pretul in Septembrie 2012. De aici puteti alege un tren spre Roma Termini (aprox. 1,30 euro), iar de aici cu deja celebrul Leonardo Expres pana pe Fiumicino. Biletul e destul de scump, dar e cea mai rapida cale intre Roma si Fiumicino.

 2. claudia

  corectez – autobuze

 3. Raluca

  Buna dimineata! Imi puteti spune cum ajung din Roma in aeroportul Ciampino ? Multumesc

 4. Alexandra Groza

  Buna ! Sunt mai multe variante. Una dintre ele ar fi cu autobuzul, dar trebuie sa stiti ca un drum dureaza 40 de minute si costa 4 euro de persoana. Autobuzele Terravision pleaca din statia Roma Termini spre si dinspre Ciampino. Aveti aici un link cu orarul de plecare/sosire http://www.terravision.eu/inglese/files/2012/06/ciampino_timetable.pdf. Inainte de plecare e bine sa ajungeti cu jumatate de ora inainte pentru ca se elibereaza un fel de boarding pass cu 20 de minute inainte de plecare in incinta Terracafè.

  Puteti alege si varianta de a merge cu autobuzul pana in Ciampino si mai exact pana la statia de metrou Anagnina. De aici cu mteroul puteti ajunge la Roma Termini. Costul este de 3 euro, dar dureaza cu 20 de minute mai mult.

  Exista si varianta cu trenul. De la aeroport plecati cu autobuzul spre gara din Ciampino (autobuzele sunt chiar in fata iesirii din terminal) si din gara Ciampino mergeti pana la Roma Termini.Ultimul tren pleaca in jur de ora 22.

 5. Raluca

  Buna! Pot ajunge de la Ciampino in Roma cu trenul, am citit mai sus, la un comentariu care vroia sa ajunga de la Ciampino la Fiumicino, scrie mai sus ca ia un autobuz pana la gara care costa 1 euro si dupa trenul pana la Roma termini care este aproximativ 1.30 euro, eu ma opresc la roma termini pentru ca n-am nevoie la Fiumicino. deci in total 2,30 euro, este mai ieftin sa mergi asa decat cu autobuzul (4 euro ) de la Ciampino in centru, asa-i ?

  • Anca

   Buna ziua, urmeaza ca eu si familia sa mergem la sfarsitul lunii noiembrie la Roma. Cum se ajunge de la Ciampino la gara Termini cu trenul? Avand in vedere ca suntem 4 persoane, e de preferat, multumesc.

 6. vyky

  buna. am citit mai sus cateva variante de transport de la aeroportul Ciampino catre Termini, intrebarae este : cu procedez cu biletele, pt auto cat si pt tren ,?treb sa cumpar bilete inainte sau cum? multumesc pt ajutor ….

 7. Rome

  30.03.2014 ora 7:40 Roma (8:40 Bucuresti) sosit pe Ciampino. Urcat in Contral spre Termini (centru). Pret 3.90 euro, de fapt 4 euro ca n-au avut sa dea rest (doar sunt si eu latini :)). Nu este aglomerat, doar ca se asteapta pana se umple autobuzul. E mai scump autobuzul, insa e mai comod si putin mai rapid (din cate am auzit).
  Ma e si varianta cu autobuzul de stat si apoi metroul, dar e mai dificil (bilete,timp,intrebari…)
  Zbor placut!

 8. Vacanționer

  Tocmai ne-am intors de la Roma. La dus am folosit o varianta ieftina, dar mai indelungata: am luat-o pe jos de la aeroport la statia de tren din satul Ciampino. Fiindca soseaua era aglomerata nu am luat-o pe marginea ei cum am citit pe Tripadvisor (http://www.tripadvisor.com/Travel-g187791-c3090/Rome:Italy:Getting.From.To.Ciampino.html) ci pe un drum paralel si necirculat. Din cate am vazut e o parte din Via Appia antica. da, chiar ea. Dai cu pantofu’ in lespezi de 2000 de ani. Nu era nici tipenie la 8 dimineata. Faina introducere in atmosfera Romei cu tot cu pinii specifici.
  Dupa circa 40 min am ajuns intr-o sosea, am luat-o la stanga spre sat si dupa inca 15 min am ajuns la gara. Am luat bilete de la barul de langa (1,5 euro de persoana) si am ajuns dupa 20 min in gara Termini.

  La intoarcere am luat autocarul Terravision direct de la Termini, intrarea de pe Via Marsala, cu 6 euro biletul. Cu tot cu asteptare si mersul prin trafic a durat vreo 80 min.

  Drum bun!

 9. cleopatra

  Buna ziua! Ma intereseaza , va rog, cat costa biletul de tren din Ciampino pana in Roma Termini? Multumesc anticipat!

Leave a Reply