Dubrovnik, Croatia

O vacanta cu soare si plaja combinata cu putina istorie si cateva drumetii. Daca asta va e dorinta. Am gasit raspunsul. Cel putin unul dintre ele pentru ca posibilitati sunt cu sutele. Dubrovnik.  Centrul istoric al orasului cunoscut si ca Perla Adriaticii e sub patrimoniu UNESCO si asta e cam greu de intrecut de multe alte destinatii.

O parte din sezonul doi al celebrului serial TV, Game of Thrones a fost filmat in Dubrovnik, Croatia

Atunci cand alegeti o destinatie pentru viitorul concediu eu va recomand sa luati in considerare acest oras. Centrul istoric al orasului si in special zidurile orasului trebuie neaparat vizitate. Printre obiectivele turistice cele mai importante sunt edificiile medievale care au scapat ca prin minune de bombardamente: Palatul Rectorilor, Palatul Sponza si Biserica Sfantului Saviour.

Ca si destinatie de vacanta in Dubrovnik o sa gasiti si hoteluri de nivel mediu si unele de lux. Sunt si hoteluri situate la cativa kilometri de centru si altele la limita orasului, in functie de gustul fiecaruia. Am vazut multe hoteluri din aceasta destinatie si din oferta Jeka.ro eu as alege Hotel Bellevue. Nu e cel mai ieftin, dar nici cel mai scump insa e modern si la doar 800 de metri de centrul orasului.

Acum ca cel putin v-am pus pe ganduri in legatura cu Dubrovnik. Sper. Trebuie sa stiti ca orasul s-a numit pana in 1918, Raguza.

Photo Credit: blame_the_monkey via Compfight cc

Leave a Reply