Descopera vinul din Madeira. O vacanta costa doar 379 de euro cu charterele Jeka

Un milion de turisti in fiecare an, 365 de zile de soare si plaja si 400 de kiometri pana in Tenerife. E vorba de Medaira, un arhipelag ce apartine de Portugalia si se afla in nordul Oceanului Atlantic. E a doua cea mai bogata regiune din Portugalia dupa Lisabona, iar turistii care ajung aici in fiecare an pot sa combine putina plaja cu putina istorie si o excursie la munte.

Suna ca o destinatie excelenta pentru vacanta de vara. Cand am vazut pentru prima data ofertele am cautat si eu sa vad despre ce e vorba, dar faptul ca puteam sa combin 5 zile de plaja cu cinci zile de trasee montane era ceva nou si interesant.

Madeira e renumit si pentru vinurile care se produc aici. De la seci la dulci vinurile se produc in general prin acelasi procedeu urmat de producatorii din toata lumea. Ceea ce face aceste vinuri speciale este procesul de imbatranire la care sunt supuse vinurile. Procesul se numeste estufagem si presupune incalzirea vinului pana la temperaturi de 50 de grade pentru o perioada lunga.

Daca un milion de turisti ajung aici in fiecare an inseamna ca Madeira este o destinatie de vacanta ce merita exploatata. In mod evident mi-am pus intrebarea cum se ajunge in Madeira ? Cel mai simplu e sa alegeti un pachet ce include si zborul. Jeka.ro a lansat oferte de vacanta pana in luna septembrie cu charter din Bucuresti pentru Madeira. Zborul decoleaza dimineata din Bucuresti, face escala in Lisabona si spre seara ajunge in Madeira. Tariful fiecarui sejur include insa si transferul de la aeroport la hotel si retur.

Pretul unei vacante e atat de bun incat sincer la prima privire m-am gandit ca m-am pripit cu destinatia aleasa deja. Tot pe jeka.ro puteti sa gasiti un sejur de 379 de euro de persoana la patru stele si cazare cu mic dejun, Hotel Santa Catarina.

Eu va recomand insa un hotel putin mai scump, dar nu exagerat. Pentru 474 de euro de persoana puteti opta pentru Hotelul Dorisol – Buganvilla. Cazare tot cu mic dejun, dar mie imi plac camerele si piscina exterioare ceva mai mult.

Ce ziceti ? Suna tentant o vacanta in Madeira ?

Photo Credit: ART-Ko via Compfight cc

Leave a Reply