Descopera orasul viitorului: O vacanta in Dubai costa 782 de euro

Vara pare sa se lase asteptata in Romania asa ca eu va propun sa evadati.  Semnati o cerere de concediu si aruncati cateva tricouri si o pereche de pantaloni scurti intr-o geanta si puteti pleca.

O vacanta in Dubai cu plecare din Bucuresti costa 782 de euro de persoana, iar in orasul in care cu siguranta o sa va simtiti ca si in viitor in aceasta perioada sunt minim 28 de grade. Hotel la care o sa aveti cazare cu aceasta oferta, Grand Central (asa cum poate  va dati seama din denumirea hotelului se afla in centru si la 5 kilometri de aeroport) se afla in districtul Deira. E vorba de vechiul centru financiar al orasului care in ultimii ani s-a transformat intr-o zona residential-comerciala.

Fiecare turist trebuie sa achite o taxa de 65 de euro pentru viza inainte de a intra in UAE

Orasul nu seamana cu nimic din ce gasiti in Turcia (cu toate ca o vacanta in Side sau Belek la cinci stele poate ajunge cu usurinta la 782 de euro), Grecia sau orice alta destinatie. Dubai-ul se imparte in zona veche si zona moderna.

Din zona veche eu va recomand doua obiective si la acestea o sa ajungeti si cel mai repede deoarece tocmai in acest district sunteti cazati. Dubai Museum amenajat intr-un vechi fort o sa va ajute sa intelegeti totul despre dezvoltarea orasului, iar  Jumeirah Mosque este cea mai mare moschee din oras si una dintre putinele deschise pentru vizitatori.

Districtul Jumeirah mai este numit si Mica Europa deoarece aceasta zona rezidentiala este preferata de europeni, dar si de cei din Filipine si Pakistan 

In partea moderna a orasului o sa gasiti cea mai inalta cladire din lume, Burj Kalifa, dar si Dubai Fontain care este cea mai mare fantana arteziana din lume. Si daca tot suntem la superlative in zona mordena si noua se afla si Insulele Palm. Cele trei cele mai mari plaje artificiale din lume.

Una dintre plecarile disponibile este pe 27 aprilie. Daca ar fi vacanta mea eu as alege aceasta data deoarece intoarcerea se face pe 4 mai, astfel ca o sa aveti parte si de un concediu, dar si de Sarbatori Pascale in familie daca le sarbatoriti pe cele ortodoxe.

Photo Credit: DanielKHC via Compfight cc

Leave a Reply