Curacao. O insula exotica. O combinatie intre Spania, Portugalia si Olanda

La prima privire Curacao e doar o alta destinatie rupta din paradis la fel ca si alte insule din Caraibe precum Aruba sau Bonaire. Curacao nu e insa doar o destinatie pe care sa o alegeti pentru plajele si clima aproape perfecte. E un loc cu o cultura absolut fascinanta care imbina cate putin din traditiile Spaniei, Portugaliei, Olandei si chiar a Angliei.

[hashimage hashtag="curacaobeach" limit="3"]

In Curacao primii europeni au ajuns in 1499 in cadrul unei expeditii spaniole. Pentru bastinasi a fost inceputul sfarsitului deoarece spaniolii i-au transformat in sclavi pe marea majoritate si chiar i-au trimis pe unii dintre ei in alte colonii in care era nevoie de forta de munca.  135 de ani mai tarziu insula a fost ocupata de olandezi. Acestia au avut o influenta uriasa care se poate vedea si astazi asupra insulei de 444 de kilometri patrati. O sa gasiti aici case parca desprinse de pe strazile din Amsterdam si doar tencuiala in culori pastel contrazice aceasta teorie.

Photo Credit: RichardTerborg via Compfight cc

Photo Credit: RichardTerborg

Cele mai cunoscute plaje din Curacao

Ca orice destinatie exotica din Caraibe si Curacao are plaje cu nisip fin scaldate in ape turcoaz si inconjurate de palmieri. Cea mai mare plaja de pe insula este Blauwbaai (un nume olandez care se trage de la denumirea plantatie care s-a aflat in urma cu sute de ani in acest loc) aflata la nord-vest de capitala insulei, Willemstad. Plaja este ideala pentru snorkeling si scufundari (pe cele mai multe plaje ale hotelurilor din oferta Jeka.ro pentru Curacao se afla centre de scufundari)

“Alba ca zapada” are si ea o plaja in Curacao. E vorba de Playa Kalki care isi trage numele de la sutele de corali albi care au invadat plaja in ultimii ani. Kleine Knip e o plaja mai retrasa in zona de vest a insulei. Inconjurata de stanci si o vegetatie de un verde impresionant este perfecta pentru cei care vor sa scape de agitatie. Pe cat de lina e intrarea in apa in cazul Kleine Knip pe atat de dificila si stancoasa e pe plaja Gipy. Stancoasa si cu o intrare in apa plina de provocari micuta plaja are insa un aer romantic

Photo Credit: Chennette via Compfight cc

Photo Credit: Chennette

O altfel de capitala, Willemstad

Una dintre destinatiile pe care nu trebuie sa le ratati atunci cand alegeti Curacao este capitala insulei, Willemstad. Orasul cu 140.000 de locuitori e impartit in doua cartiere istorice: Punda si Otrobanda. Punda exista inca din 1634 atunci cand insula a fost invadata de olandezi. Otrobanda a aparut in 1707 si e considerata zona noua o orasului si centrul cultural. Cele doua cartiere despartite de Sint Anna Bay au fost la inceput conectate doar un pod de pontoane, Queen Emma Bridge.

Curacao de la 860 de euro la Jeka. Oferte

Nu e Curacao o destinatie interesanta ? Oferta pentru Curacao pe care o gasiti pe Jeka.ro include hoteluri de patru si cinci stele, iar preturile sunt surprinzator de mici. Spun mici avand in vedere ca e o destinatie exotica si nu facand o comparatie cu Bulgaria. As putea insa sa compar un hotel de cinci stele din Grecia cu unul de aici la pret. Eu va recomand un hotel de patru stele, Floris Suite din Piscadera Bay. Pretul e de 860 de persoana pentru un sejur cu plecare din Spania, Germania sau Belgia.

Pe Jeka.ro o sa gasiti si alte oferte pentru Curacao. Eu as mai mentiona:

Hotel Kontiki Dive and Beach Resort****  se afla la 10 kilometri de Willemstad si la 25 de kilometri de aeroport. Un sejur costa intre 1031 si 1172 de euro in functie de data la care alegeti sa plecati si include cazare si mic dejun, dar si zborul din Germania, Spania si Belgia pana in Curacao

Photo Credit: *Simian* via Compfight cc

Leave a Reply