Bansko, Borovets sau Pamporovo ? Ce statiune alegeti pentru o vacanta la schi in Bulgaria ?

Bansko e una dintre cele mai la moda statiuni de schi din Bulgaria, Borovets e una dintre cele mai vechi statiuni unde se practica sporturile de iarna din tara vecina, iar Pamporovo e cea mai insorita statiune de schi din Muntii Rhodopi avand parte de 120 de zile senine si pline de soare in fiecare an. Toate cele trei statiuni au hoteluri de patru si cinci stele, zeci de kilometri de partie si varfuri abrupte pentru pasionatii de aventuri asa ca ce statiune de schi din Bulgaria o sa alegeti din oferta Jeka.ro in aceasta iarna ?

Bansko

Oferta early booking schi Bulgaria / Bansko – 15% Hotel Lucky Bansko (30€ /pers./noapte)

Aflata la 160 de kilometri de Sofia statiunea se afla in Muntii Pirin la o altitudine de 927 de metri. Din anii 2000 a inceput sa capete tot mai multa atentia din partea schiorilor si a devenit o destinatie aflata in acelasi clasament cu multe din Austria si Elvetia. Din 2003 ascensiunea pe partii se face cu o gondola, din 2010 numarul de kiloemtri de partii ajunge la 75, iar cele 14 instalatii de telescaun si teleski au o capacitate de peste 25.000 de schiori pe ora. Cu acestea puteti ajunge pana la o inaltime de 2.600 de metri. Secretul statiunii ? La 10 minute de mers cu masina se afla Dobrinishte. O statiune veche cu un telescaun la fel de vechi cu scaune de plastic si doua locuri, dar cu partii una si una. Skipass-ul costa de 3 ori mai putin decat in Bansko si cu siguranta nu se asteapta atat de mult la coada.

Si pentru ca e nevoie si de o pauza intr-o vacanta la schi puteti alege Manastirea Rila. Situata in centrul vechi al statiunii aceasta a inceput sa se piarda pe stradutele inguste deoarece vechiul oras e usor sufocat de noi hoteluri si pensiuni moderne.

Borovets

Oferta early booking schi Bulgaria / Borovets – 20% Hotel Lion (31€ /pers./noapte)

Borovets e cea mai veche statiune de schi din Bulgaria aflata la 72 de kilometri de Sofia. Istoria locului ca destinatie a iubitorilor sporturilor de iarna incepe in 1896. La sfarsitul secolului al XIX-lea zona a fost amenajata ca statiune de vanatoare pentru mai marii Bulgariei. Incet zona s-a transformat apoi intr-o statiune de schi cu hoteluri modern, restaurant, baruri si 53 de kilometri de partii. Aflata la o altitudine de 1350 de metri aceasta are un sezon de schi ce dureaza pana in luna aprilie. De ce ? Majoritatea partilor sunt amenajate spre nord, iar acestea incep de la o inaltime de 2560 de metri. Cea mai lunga partie ? 12 km. Cele mai periculoase ? Martinovi Baraki 4 (1.240 m – black) / Martinovi Baraki 1 (1.160 m – black)

Pamporovo

Oferta early booking schi Bulgaria / Pamporovo – 15% Hotel Kamelia (23€ /pers./noapte)

E cea mai indepartata statiune de schi din cele trei de Sofia. Situata la o altitudine de 1650 de metri aceasta se afla la 240 de kilometri de capitala Bulgariei. Cel mai inalt punct in care puteti ajunge pentru o zi perfecta la schi e 1926 de metri si e vorba de varful Snejanka. Cu 55 de kilometri de partii si 18 de instalatii pe cablu cu o capacitate de 13.000 de persoane pe ora statiunea e potrivita pentru schiorii incepatori si de nivel mediu.

Nu uita ! Schi in Bulgaria ? Rezerva acum un hotel cu Early Booking in Bansko, Borovets sau Pamporovo !

Photo Credit: Urbaneye Belgrade via Compfight cc

5387294029_0770c479e6_o

Leave a Reply