Viziteaza Roma pe urmele unui localnic – de la cel mai bun tiramisu la un muzeu ascuns

Roma este una dintre cele mai vizitate destinatii din Italia si un oras perfect pentru un city-break. Obiectivele de pe harta oricarui turist sunt cele clasice: Coloseumul, Forumul Roman, Basilica San Pietro si Castelul Sant’Angelo. Nu sunt insa singurele atractii din capitala Italiei care merita o vizita.

San Paolo Fuori le Mura

San Paolo Fuori le Mura

Basilica San Pietro are peste 20.000 de vizitatori in fiecare an, dar cel putin la fel de impresionanta este si San Paolo Fuori le Mura. Construita in cea mai mare parte in secolul al XIX-lea aceasta are si o arcada ce s-a pastrat din secolul al V-lea.

Cei mai multi dintre turistii care trec de portile Vaticanului aleg sa viziteze muzeele sale. Cu o rezervare facuta cu cel putin o saptamana inainte o sa puteti sa ii descoperiti gradinile cu adevarat impresionante. Se spune ca pentru cateva zeci de minute orice turist se simte precum in povestea Alice in Tara Minunilor.

Missionario di Propaganda Fide

Missionario di Propaganda Fide

Doar la cativa pasi de Piazza di Spagna se afla Muzeul Missionario di Propaganda Fide. Acesta este amenajat intr-o cladire construita dupa planurile lui Bernini si Borromini. Cu putin noroc o sa vedeti si biblioteca pe structura de lemn construita de Bernini.

Pentru ca fiecare turist merita o inghetata dupa un astfel de circuit recomandarea noastra este sa mergeti spre Claudio Torce. Cu toate ca nu se afla in cele mai celebre intinerarii pentru turisti localnicii spun ca este cea mai buna inghetata din Roma.

Cel mai gustos tiramisu este preparat intr-un loc numit Bar Pompi. Nu o sa gasiti doar varianta clasica ci si una cu aroma de pina colada, de exemplu. Si pentru o vacanta cat mai usoara va recomandam Hotel Carlo Magno 3*. Pretul incepe de la 35 euro/persoana/noapte si se afla la 15 minute cu autobuzul de Coloseum si la 2,5km de gara Termini. 

Leave a Reply