Vara la Paris: Ce poti face in capitala Frantei

Ce poti sa faci vara in Paris ? Sa vizitezi Arcul de Triumf, Turnul Eiffel ori sa te plimbi prin galeriile celui mai mare muzeu de arta din lume, Luvru. Din intinerariul unui turist in Paris nu poate sa lipseasca capodopera gotica din Ile de la Cite, Notre Dame ori Basilica Sacre Coeur aflata in cel mai inalt punct din oras. La Jeka.ro ne-am gandit insa sa iti oferim si cateva idei despre cum poti sa te relaxezi in timpul vacantei de vara la Paris.

Fa plaja pe malul Senei intre Louvre si Pont de Sully

Faptul ca nu are iesire la mare ori la ocean nu inseamna ca nu are plaje. Daca faceti o plimbare pe malul Senei o sa gasiti adevarate plaje cu nisip, umbrele de soare si sezlonguri. Nu lipsesc nici bar-urile pe care le gasiti in mod obisnuit pe o plaja in Grecia ori Turcia.

Deschise de la jumatatea lunii iulie si pana in august plajele se intind de la Rotonde de Ledoux pana la Rue de Crimee si de la Louvre pana la Pont de Sully.

Picnic in parcurile si gradinile din centrul Parisului

Parizienii profita din plin de orasul lor si daca nu fac plaja pe malul Senei atunci se relaxeaza in parcuri si zone verzi. Si cum in excursii e cel mai bine sa urmezi exemplul localnicilor atunci trebuie sa stiti ca aveti de ales intre 30 de parcuri si gradini publice. Si cele mai potrvite locuri pentru un meci de fotbal amical, pentru un picnic ori doar pentru relaxare sunt: Jardin du Palais Royal, Jardin des Tuileries, Parc du Champ de Mars ori Jardin du Luxembourg.

Cu metroul spre castelele si palatele din apropierea Parisului

Si pentru a iesi din agitatia orasului puteti sa vizitati palatele si castelele aflate la doar cateva statii de metrou de Paris. Daca o luati spre vest o sa vizitati Chateau de Versailles (resedinta pentru Louis XIV, Louis XV si Louis XVI). Faceti o plimbare prin gradini si vasliti intr-o barca pe marele canal. Puteti sa incercati si La Petite Venise unul dintre cele doua restaurante de pe proprietate.

Chateau de Fontainebleau si Chateau de Rambouillet sunt alte doua posibile atractii turistice.

Rollers-et-Coquillages – O cursa nebuna pe role

Si daca vreti sa faceti ceva complet neobisnuit atunci trebuie sa participati la Rollers-et-Coquillages. Pana la 10.000 de oameni cu role pornesc intr-o tura nebuna prin Paris in fiecare vineri seara. Se aduna cu totii la Place Raoul-Dautry in fata statiei Montparnasee si parcurg in trei ore un circuit de pana la 15 mile.

Si pentru ca ti-am propus o altfel de vacanta la Paris atunci ne-am gandit sa iti recomandam si o cazare pe masura. In oferta Jeka.ro pentru Paris o sa gasiti Villa Montparnasse 4* (72 euro/persoana/noapte). Aceasta se afla pe Rue Boulard 2 in apropierea statiei de metrou Denfert-Rochereau.

Leave a Reply