Valetta, St. Julian, Mdina sau Mellieha. Alege o vacanta in Malta pe gustul tau

Malta

Malta

Aflata la sud de Sicilia, in Marea Mediterana, Malta este o tara insulara care pare sa fie destinatia perfecta pentru orice turist. Iubitorii de istorie, dar si cei carora le plac vacantele pe plaje cu nisip fin, precum si cei care adora scufundarile o sa gaseasca aici un loc de vacanta de vis.

La Valetta – Este cea mai mica capitala din Uniunea Europeana avand o suprafata de 0,8 kilometri patrati

Se spune ca in Malta poti sa calatoresti 7.000 de ani in trecut in timp ce traiesti in prezent. Valletta este capitala tarii si combina extrem de placut viata moderna cu fortaretele, bisericile si palatele vechi de mii de ani. Este un oras muzeu. Nu trebuie sa ratati Port il-Kbir. Este cel mai mare port dintre cele trei ale insulei si dateaza din perioada romana. De aici puteti ajunge in Sicilia. Inainte sa parasiti Valetta trebuie sa vizitati si prima cladire construita aici – Biserica Doamnei Noastre. Aceasta a fost construita de Ordinul Cavalerilor de Malta si proiectata de arhitectul militar Gerolamo Cassar.

St. Julian – Cea mai frumoasa plaja a fost construita cu nisip adus din Sahara

Cei care au vizitat toate cele cinci statiuni ale insulei (St Julian, Mellieha, Sliema, Bugibba si Qawra) spun ca St. Julian este cea mai cosmopolita dintre toate. Viata unui turist se imparte aici intre centrul statiunii – Peaceville (cluburi, restaurante si terasa de lux) si plaja.Pentru cei care vor sa admire un yacht de lux e locul perfect. In Portomaso Marina sunt zeci si poate chiar sute ancorate in fiecare zi. Pentru un sejur in St. Julian va recomandam hotelul Le Meridien St. Julians aflat pe malul marii si la cinci minute de Paceville. Pretul incepe de la 95 euro/persoana/noapte.

Mdina

Mdina

Mdina – Este vechea capitala istorica a insulei

Se afla in vestul insulei la aproximativ o ora de mers cu masina de Valetta. Este un orasel medieval situate pe un deal inalt ceea ce ii ofera turistului o panorama asupra intregii insule. A fost capitala insulei pana in 1530, iar istoria locului incepe acum 4.000 de ani. Cu ziduri de aparare si stradute inguste Mdina este un loc ce trebuie descoperit la pas. Printre obiective se Numara Muzeul de Antichitati Romane, Catedrala Sf. Pavel, Muzeul Catedralei si impresionanta poarta de la intrare.

Mellieha – Aici se afla cea mai mare plaja din Malta

Este locul cautat de toti cei care adora o zi la plaja. Mellieha Bay este cea mai mare plaja din Malta si pentru a ajunge aici trebuie sa mergi 5 minute cu autobuzul. Se afla in nordul insulei. Pentru o vacanta aici va recomandam hotelul Seabank Resort and Spa Mellieha 4*. Acesta se afla la 2 minute de mers fata de plaja si la 25 de kilometric de Valetta. Pretul incepe de la 70 euro/persoana/noapte.

Leave a Reply