Top 5 atractii turistice de vizitat in Dubai

Emiratele Arabe au devenit o atractie turistica greu de refuzat. Cu un numar de zboruri tot mai mare spre Dubai aceasta destinatie a devenit si accesibila. Burj Khalifa (cea mai inalta cladire din lume) si Palm Jumeirah (arhipelagul de insule artificiale) sunt doar cateva dintre atractiile turistice vizitate de cei 5,5 milioane de turisti care ajung anual in Dubai. Nu uitati ! Acesta e locul in care o excursie la shopping se poate termine pe o partie de schi si asta fara sa parasiti centrul comercial :)

Burj Khalifa – cea mai inalta cladire din lume

Cu o inaltime de 829,8 metri Burj Khalifa este principala atractie din Dubai fiind inca cea mai inalta cladire din lume. Fiecare turist care ajunge aici trebuie sa urce la etajul 124 acolo unde se afla un loc de observatie, iar panorama de 360 de grade asupra orasului nu se poate compara cu nicio alta vedere asupra orasului. Aici o sa gasiti si o prezentare multimedia a orasului si a Burj Khalifa. Intreaga cladire este inconjurata de alei late si gradini impresionante si nu in ultimul rand de fantana arteziana Dubai si ea cea mai inalta astfel de fantana din lume.

Ore de vizitare: 8.30 – 1 am
Taxa de intrare: 125 AED

Bastakia – vechiul Dubai

Cartierul Bastakia a fost construit la sfarsitul secolului XIX si locuit in principal de comerciantii de perle si textile atrasi aici de taxele mici. Acesta ocupa zona de este a Dubai-ului. Multe dintre cladirile de aici sunt construite in stilul celor din Iran cu marmura si calcar si sunt despartite de stradute inguste.

Photo Credit: travelibrary

Dubai Creek – locul care imparte Dubai-ul

Aici o sa descoperiti putin viata sa ii spunem de zi cu zi a portului. O sa gasiti aici vase moderne, dar si unele care amintesc de cele care aduceau marfuri pentru comert. Ideal ar fi sa inchiriati o barca si sa iesiti la o plimbare pe acest “canal” cu apa sarata care imparte practic orasului in doua. Deira in partea de nord si Bur Dubai in partea de sud. In jurul Dubai Creek au aparut pentru prima data in urma cu 4.000 de ani primele asezari. O sa gasiti in ambele parti muzee si locui interesante de vizitat.

Dubai Museum – descopera istoria locului

O sa il gasiti in fortul Al-Fahidi construit in 1787 pentru a apara Dubai Creek. Zidurile sunt construite din blocuri de marmura “lipite” intre ele cu calcar. Etajele superioare sunt construite pe o structura de lemn, iar acesta a fost ani la rand locul in care se afla atat resedinta conducatorul, cat si sediul guvernului, a garnizoanei si a inchisorii. Renovat initial in 1971 si apoi 1995 acum este principalul muzeu al orasului. La intrare o sa descoperiti poate cele mai sugestive harti despre extinderea Emiratelor Arabe. In curtea muzeului o sa descoperiti mai multe barci traditionale, dar si cateva exemple de case traditionale.

Locatie: Bur Dubai – strada Al-Fahidi

Photo Credit: pfn.photo

Palm Jumeirah – insula palmier cu 17 “frunze” artificiale.

Constructia a inceput in 2001 si doar cinci ani mai tarziu insulele artificiale sub forma unor frunze de palmier au fost finalizate. Aici se afla si celebrul hotel Atlantis ce are nu mai putin de 21 de restaurante si parcul sau de distractii.

Cand sa mergi in Dubai ?

Vacanta ideala in Dubai incepe in luna octombrie si se termina la inceputul lunii aprilie. Atunci temperaturile scad sub 40 de grade si obiectivele turistice pot sa fie vizitate in conditii optime. In rest temperaturile trec si de 50 de grade si devine imposibil de stat afara. Si cum perioada in care Emiratele Arabe devin locul perfect pentru o vacanta am decis sa va recomandam din oferta Jeka.ro pentru Dubai un hotel pe masura destiantiei: Atlantis The Palm 5*. O vacanta aici costa in luna octombrie 2726 de EUR/pers. si include cazare cu mic dejun si bilet de avion dus-intors cu compania Fly Dubai.  Daca doriti sa petreceti Revelionul 2016 in aceasta destinatie pretul este de 3.350 EUR/pers./sejur.

Cover photo credit: twocentsworth via Compfight cc

Leave a Reply