Spania intotdeauna surprinzatoare. Cladirea bursei din Madrid s-a transformat in restaurant de lux

Ce ziceti de un city-break in capitala Spaniei ? Obiectivele turistice din Madrid sunt atat de multe si atat de spectaculoase incat un turist s-ar putea chiar simti coplesit de acest oras cu peste trei milioane de locuitori.

Cand ajungeti in Plaza Mayor (una dintre cele mai impunatoare piete din Madrid) va recomand o oprire intr-un loc absolut fascinant. Se numeste “La Capilla de la Bolsa” si este un restaurant de lux deschis in cladirea care a adapostit prima bursa a Madridului.

http://www.lacapilladelabolsa.com/

http://www.lacapilladelabolsa.com/

Cladirea are insa o istorie cel putin la fel de interesanta precum meniul cu iz mediteranean propus de chef Carlos Espana. In Evul Mediu cladirea era folosita de Cavalerii Templieri, iar documentele din arhiva orasului arata ca multi multi ani mai tarziu aceiasi cladire a deveservit ca loc de intalnire pentru masonii din Spania. Din secolul al XVIII-lea insa cladirea este invaluita in mister trecand din proprietatea unei familii in alta fara sa se stie cine erau acestea. Abia apoi a fost deschisa aici prima bursa din Madrid, cea mai importanta din Spania.

Acum bursa functioneaza intr-o alta cladire istorica si anume Palace of la Bolsa de Madrid. Intre timp noii proprietari au apelat la arhitectul Emilo Gallego pentru a transforma cladirea de la numarul 12 de pe Calle de la Bolsa in ceea ce este si astazi. In timpul restaurarii s-au pastrat tavanul in stil baroc si coloanele originale, dar podelele insa sunt realizate dintr-un lemn special importat din Africa.

Restaurantul are 200 de locuri ce sunt impartite pe trei etaje, iar atmosfera este completata de un set de lumini care se schimba o data la cateva minute. Bucatarul-sef a gandit un meniu in stil mediteranean pe care il puteti consulta aici.

Photo Credit: La Capilla de la Bolsa

Leave a Reply