Schiaza pe ghetar in Tirol: Stubai, Hintertuxer si Pitztaler

In Austria poti sa schiezi pana in primavara si chiar pana la inceputul verii si asta datorita unor domenii schiabile speciale. Mai exact cele de pe ghetari precum Stubai, Hintertuxer si Pitztaler.

Ghetarul Stubai – Tirol. Pe ghetarul Stubai se poate schia pana la inceputul lunii iunie. Domeniul schiabil de aici este cel mai mare de pe un ghetar si acopera peste 60 de kilometri. In total sunt 95 de kilometri de partii, iar pe cele din Milders se poate schia chiar si pe timp de noapte. La 3.210 de metri altitudine se afla o platforma ce ofera schiorilor o panorama de 360 de grade asupra Tirolului. Un Ski Pass pentru doua zile costa 100 de euro, iar unul pentru 5 zile costa 209 euro si include si shuttle bus.

Ghetarul Pitztaler – Tirol. Daca pe ghetarul Stubai se schiaza din octombrie si pana in iunie pe Pitztaler zapada de pe partii rezista din septembrie pana in mai. Impreuna cu domeniul schiabil Rifflsee aveti la dispozitie peste 40 de kilometri de partii. Se poate schia dupa lasarea noptii in Fendels. Un Ski Pass pentru ambele zone de schi costa 44 de euro/zi si 84 de euro/ doua zile. Pe ghetar sunt disponibili partii ce insumeaza 22,2 kilometri (3,8 km – albastru/ 16,2 km – rosu/ 2,2 km – negru).

Ghetarul Hintertuxer – Tirol. Sezonul de schi este deschis 365 de zile pe an, iar schiorii au la dispozitie peste 60 de kilometri de partii. La 3.250 de metri altitudine se afla o terasa panoramica. Un Ski Pass pentru doua zile costa 99.50 de euro, iar unul pentru cinci zile costa 208 euro.

Pentru o vacanta de vis in Tirol iti recomandam Hotel Almhof 4*. Acesta se afla in Galtur, la 2 km de centrul statiunii, langa partia de schi si la 100 metri statie schi bus. Pretul incepe de la 127 de euro/persoana/noapte.

Leave a Reply