Schiaza in Solden pe urmele lui James Bond cu Jeka Turism

In acest an statiunea Solden de pe Valea Otztal a devenit si mai atractiva. Unul dintre cele mai mari sate din Tirol, Solden a fost unul dintre principalele locuri in care s-a filmat ultimul film din seria James Bond, Spectre.

Peste 150 de kilometri de partii de schi, zeci de apres ski-uri si un renumit restaurant (Ice-Q) aflat la peste 2.000 de metri altitudine sunt principalele motive pentru care turistii aleg in fiecare an Solden. In 2015 se adauga insa si posibilitatea realizarii unui traseu inedit: pe urmele lui James Bond cu Jeka Turism :)

Primul obiectiv de pe traseu: Gaislachkogl: Ice – Q

O cladire de sticla parca suspendata pe culmi de zapada la o altitudine de 3.048 de metri este probabil principalul motiv pentru care Solden a devenit unul dintre principalele locuri de filmare. Este vorba despre celebrul restaurant de lux Ice Q deschis in 2013. In film insa acesta are o alta destinatie 😉

Oprirea numarul doi: Gaislachkog – Middle Station

Probabil cea mai moderna gondola din Alpi a devenit parte din actiunea filmului James Bond si orice spectator poate sa vada chiar si doar in cateva minute cabinele noi, traseul acestora si panorama care iti taie rasuflarea.
Cele doua noi gondole au costat 38 de milioane de euro si in 12 minute fac legatura dintre statia de baza aflata la altitudinea de 1.363 de metri si statia finala aflata la 3.040 de metri.

Obiectivul trei: Rettenbach Glacier: Glacier Road

Ghetarul Rettenbach este a treia si ultima destinatie. Aici se schiaza din octombrie si pana in mai, iar producatorii Spectre au cautat in Solden un drum de munte pentru o urmarire cu adevarat spectaculoasa. Si asa a ajuns o cursa cu masini de teren si un avion sa aiba loc pe soseaua ce face accesul spre ghetar. Schiorii trec pe langa acest drum daca aleg partia nr.30 ce ajunge din varful ghetarului si pana in vale.

James Bond nu ramane peste noapte in Solden insa Jeka Turism iti ofera zeci de posibilitati de cazare. De la pensiuni, la hoteluri si toate cu preturi cuprinse intre 24 si 103 euro/persoana/noapte.

Iti recomandam un hotel de patru stele aflat in centrul statiunii si la 150 de metri de zona de schi: Hotel Tyrolerhof 4* – de la 103 eur/persoana/noapte (Mic Dejun+Cina)

One Response to Schiaza in Solden pe urmele lui James Bond cu Jeka Turism

  1. MATHE KAROLY

    imi place, like&share, particip,

Leave a Reply