Relaxeaza-te pe plajele cu nisip alb si ape turcoaz din Grecia, Turcia si Bulgaria

Nisip fin, ape limpezi si soare din plin. Cele trei ingrediente pentru o zi perfecta la plaja fie ca e vorba de Grecia, Turcia si Bulgaria. Si daca pana acum sezlongurile si umbrelele de plaja erau un “must have” acum cu cat mai putin amenajata e cu atat e mai apreciata de turisti. In Grecia numarul plajelor “salbatice” depaseste cateva mii, iar vizitatorii adora sa le descopere.

Plaja Eggremni – Lefkada, Grecia

@steficakar

@steficakar

Cea mai apreciata din Grecia e plaja Eggremni situata in Lefkada. Si cu toate e o adevarata aventura sa ajungi sa calci pe nisipul ei turistii vin aici in numar destul de mare intre lunile mai si septembrie.  Aflata in sud-vestul insulei  si la 30 de kilometri de orasul Lefkada plaja beneficiaza de un drum abia de la mijlocul aniilor ’90 si chiar si dupa acest drum mai trebuie parcurse 350 de trepte. Plaja are o lungime de 2,5 kilometri si e inconjurata de stanci.

Lefkada este una dintre cele mai frumoase insule din Grecia.Cea mai populara statiune este Nydri, iar cea mai populara destinatie pentru windsurfing este Vassiliki. Cele mai bune plaje ? In Lefkada se poate ajunge cu avionul prin cursele charter operate in fiecare vara din principalele orase din Romania ori cu masina pe traseul Giurgiu – Ruse – Sofia – Kulata – Ioannina – Lefkada.

Daca o astfel de plaja e pe gustul vostru atunci puteti alege din oferta Jeka.ro pentru Grecia o vacanta pentru aceasta vara.

Plaja Kleopatra – Alanya, Turkey

@jjennakristiiina

@jjennakristiiina

Aflata in vestul peninsulei, in fata grotei Damlates plaja Kleopatra e o combinatie intre nisip si pietricele. Umbrelele de soare si sezlongurile costa 15 turkish lira. Se spune ca numele plajei provine chiar de la regina Egiptului. In timpul vizitei sale pe Marea Mediterana a facut o oprire in golful Alanyei si s-a scaldat in apropierea acestei plaje. Puteti sa faceti plaja aici din Aprilie si pana in Noiembrie.

Alanya se afla la 120 de kilometri de Antalya si este una dintre principalele statiuni de pe litoralul Marii Mediterane. In timpul vacantei aici trebuie sa vizitati citadela impresionanta care dateaza din secolul XIV, dar si grotele si pesterile aflate in apropierea golfului.

In Antalya astfel de plaja sunt greu de gasit asa ca nu stati pe ganduri. In oferta Jeka.ro pentru Turcia o sa gasiti cu siguranta un hotel potrivit pentru o vacanta.

Plaja Cacao – Sunny Beach, Bulgaria

Cea mai cautata plaja de pe coasta Marii Negre din Bulgaria este Cacao Beach. Plaja are o lungime de opt kilometri si o latime de 50 de metri. Nisipul e fin, apa limpede, iar intrarea in apa lina marturisesc turistii care au ales acest loc pentru plaja. Nu lipsesc restaurantele si barurile, dar nici sporturile precum surf ori volei pe plaja. Cacao Beach e de asemenea renumita pentru petrecerile organizate aici pe timpul verii.
In Bulgaria plajele sunt frumoase si acoperite de un nisip dintre cele mai fine. Pentru o vacanta aici trebuie sa consultati oferta Jeka.ro pentru Bulgaria.

 

One Response to Relaxeaza-te pe plajele cu nisip alb si ape turcoaz din Grecia, Turcia si Bulgaria

  1. Jasvir

    Excellent news!!!Lefkada island has also one of the biegsgt Kurgan tombs in Greece!Since various skeletons have been found, a proper anthropological study of those could enlighten even further the physical appearance of Myceneans and if they were differences of any kind among the various Mycenaean populations of the country.Prof. Pitsios will have a lot of work to do!!!

Leave a Reply