Provocare. Alege o vacanta in Croatia cu Jeka.ro

Photo Credit: Damir B. mostly off via Compfight cc

Photo Credit: Damir B. mostly off

Croatia este o altfel de destinatie de vacanta. Un loc care isi mai pastreaza inca locurile piroresti si putin calcate de turisti. O tara care din punct de vedere a litoralului ofera la fel de multe precum Grecia sau Turcia. Un loc cu statiuni si hoteluri de patru si cinci stele cu iesire la Marea Adriatica. Intr-un cuvant: o destinatie inedita pentru o vacanta deloc obisnuita. Si pentru ca Jeka.ro e o agentie indrazneata va propunem o abordare cel putin la aventuroasa pentru o vacanta de vara in Croatia.

Provocarea ? Descoperiti Istria (o peninsula aflata in nordul Marii Adriatice) cate un orasel pitoresc in fiecare zi. Intai aveti nevoie de cazare. Nicio problema pentru ca pe www.jeka.ro o sa gasiti oferte cu reducere pentru Istria. Ce spuneti de Hotel Valamar Bellevue and Residence de patru stele ? In oferta Jeka.ro pentru Croatia pretul pentru acest hotel incepe de la 41 de euro/persoana/noapte.

Istria e un loc special datorita istoriei sale si a influentelor aduse aici de cuceritorii ei. Pare greu de crezut, dar a apartinut de Republica Venetia, apoi a fost a Habsburgilor, apoi a tinut de Italia si dupa Al Doilea Razboi Mondial a trecut sub “tutela” Republicii Socialiste Federative Iugoslavia. Calatoria in Istria incepe cu Hum. Cel mai mic oras din lume. O fortareata medievala infapt aflata in centrul peninsulei. Are 17 locuitori potrivit ultimului recensament. O sa gasiti aici un pub, o biserica, dar si un turn cu ceas toate de-a lungul celor doua strazi oficiale. Oraseul se afla la finalul un circuit numit Glagolitic Trail.

De la 17 locuitori la putin peste 500. Cand o sa va apropiati de Motovun o sa aveti impresia ca sunteti pe dealurile din Toscana. Oraselul are un aer ce le aduce aminte turistilor de Italia si nu doar asta, dar in piata centrala o sa gasiti producatori de vin si sunca traditionala. Motovun se intinde pe 32 de kilometri patrati si in 1278 cand a apartinut de Republica Venetia a fost inconjurat de ziduri de aparare care se mai pastreaza si astazi. De la 500 la 3.000. Lovran se afla in vestul golfului Kvarner, iar in Evul Mediu era deja un important oras recunoscut pentru constructia de nave in nordul Adriaticii. Si-a pierdut insa din faima in momentul in care porturile invecinate (Trieste, Pula) s-au dezvoltat. Din important punct de comert in secolul XIX a devenit o statiune la moda frecventata de nobilii din Austro-Ungaria. Si din Lovran trebuie sa urcati in masivul Ucka. Cel mai inalt punct se afla la o altitudine de 1.400 de metri, iar aici puteti ajunge atat cu masina prin localitatea Vojak, cat si urmand carari amenajate prin Parcul National. Cararea principala incepe chiar din Lovran si pana in varf urcarea dureaza trei ore si jumatate.

Asa cum pe varful Ucka puteti ajunge in mai multe moduri asa si din Romania in Croatia. In oferta Jeka.ro pentru un sejur la Adriatica o sa gasiti si oferte cu avionul. Chartere spre Croatia sunt pentru destinatii precum Dubrovnik si Split, iar pe www.jeka.ro o sa gasiti nu mai putin de 37 de oferte cu preturi incepand de la 28 de euro.

Photo Credit: Butch Osborne via Compfight cc

One Response to Provocare. Alege o vacanta in Croatia cu Jeka.ro

  1. ima

    Croatia e o tara foarte frumoasa. Merita fiecare moment petrecut acolo si fiecare banut cheltuit!

Leave a Reply