Pana acum nu puteai sa le vizitezi. Obiective turistice nou deschise

Buncarele construite de Benito Mussolini in cel de-al Doilea Razboi Mondial la Roma, Muzeul Picasso din Paris si zona Domus Aurea, fosta resedinta a imparatului Nero din capitala Italiei. Sunt 3 obiective turistice cel putin inedite pe care turistii le pot vizita din luna abia din luna octombrie a acestui an.

Pentru a vizita atractii turistice atat de noi si interesante cea mai buna alegere ca partener de calatorie e cu siguranta Jeka Turism !

Roma – Buncarele lui Mussolini si Domus Aurea

Situate in centrul Romei buncarele construite la ordinele lui Benito Mussolini dupa ce Italia a intrat in razboi nu au fost in realitate folosite niciodata. In 1940 acesta a dat ordine ca una dintre cramele Vilei Torlonia sa fie transformata in adapost antiaerian, dar faptul ca intrarea se facea din gradina casei nu a fost pe placul dictatorului italian asa ca s-a comandat un nou buncar.

De aceasta data inginerii au construit unul la o adancime de 6 metri cu pereti din beton armat cu o latime de 4 metri. In 1943 cand inca se lucra la amenajarea sa Benito Mussolini a fost arestat si astfel acestea nu au fost folosite niciodata.

  • Unde si cand ? Via Nomentana 70 – 00161 Roma / Marti – Duminica 09.00 – 19.00
  • Bilet ? 7.00 euro

Domus Aurea intra dupa 8 ani din momentul in care s-a decis introducerea sa in circuitul turistic al Romei pe lista oficiala a atractiilor ce nu trebuie ratate in capitala Italiei.

Resedinta a imparatului roman Nero zona Domus Aurea se afla inca in proces de restaurare. Lucrarile se vor finaliza abia in 2018 insa autoritatile din Roma au decis sa permita accesul turistilor in weekend si cu grupuri organizate pentru ca strange mai usor bugetul de 31 de milioane de euro necesar finalizarii lucrarilor de restaurare.

  • Unde ? Via della Domus Aurea, 1, 00184 Roma RM, Italy
  • Bilet ? Tur ghidat: 18 euro

Acum ca stii ce trebuie sa vizitezi in capitala Romei ar trebui sa gasesti si o cazare pe masura. Din oferta Jeka Turism pentru Roma iti recomandam Hotel San Remo 3* situat in apropiere de statia Termini. Costul pe noapte incepe de la 140 de euro.

Paris – Muzeul Picasso

Amenajat in intr-un palat din secolul al XVII-lea din centrul Parisului muzeul a trecut printr-un amplu proces de renovare care a inceput la 25 de ani de la primele amenajari. S-a decis ca Hotel Sale sa devina “casa” operelor lui Pablo Picasso in 1974 si in acelasi an au inceput si primele lucrarile de transformare a cladirii in muzeu. In 1981 autoritatile din Paris au “inchiriat” cladirea aflata in proprietatea statului pentru o perioada de 99 de ani.

Colectia unica in lume include picturi, gravuri, sculpturi si ilustratii ale lui Pablo Picasso. In total sunt 5.000 de exponate.

  • Unde ? 5 Rue de Thorigny, 75003 Paris, France
  • Bilet ? 11 euro

Acum ca stii ce trebuie sa vizitezi in capitala Frantei ar trebui sa gasesti si o cazare pe masura. Din oferta Jeka Turism pentru Paris iti recomandam Hotel Victoria 2* situat in apropiere de Opera. Costul pe noapte incepe de la 37 de euro.

Sursa foto: EricP2x via Compfight cc

One Response to Pana acum nu puteai sa le vizitezi. Obiective turistice nou deschise

  1. Teodor

    Vacanta placuta, liiistnta si cu multaaa vreme frumoasa, ca ai nevoie! Nu cred ca vei rezista fara net,si, poate nimeresti o zona conectata la “civilizatie”!Eu tot voi mai topai pe aici. Pupici,de dincolo de “norii de praf” casnici! Inca GDC.

Leave a Reply