Orase bune de vizitat in vacanta de Revelion 2017 – Dubai

Cel mai mare oras din Emiratele Arabe Unite dupa numarul populatiei se afla pe coasta de sud-est a Golfului Persic. Dubai-ul e o destinatie potrivita pentru orice perioada a anului, dar este recomandat sa alegeti un sejur care incepe in Noiembrie si dureaza pana in Martie. In aceasta perioada temperaturile incep sa scada (aprox. 22 – 23 grade Celsius) asa ca puteti sa va plimbati in voie de la obiectiv turistic la obiectiv turistic.

Photo Credit: jaumedarenys Flickr via Compfight cc

Photo Credit: jaumedarenys Flickr via Compfight cc

Nu pe jos insa deoarece in Dubai cel mai folosit mijloc de transport “in comun” este taximetrul. trebuie sa stiti ca exista o taxa minima de 3 dolari. Mai exista si optiunea cu metro-ul, iar aici o sa gasiti si vagoane doar pentru femei ori pentru clasa “gold”.

Dubai nu e orasul in care sa va plictisiti. In cateva ore puteti ajunge de la ultimul etaj al unui zgarie nori pe o duna de nisip si invers :) Cu toate acestea o vizita ar trebui sa inceapa cu Bastakiya. Este vorba despre cartierul vechi ridicat in secolul al XIX-lea de catre negustorii de perle ce proveneau din Iran. Astazi este un adevarat labirint unde puteti admira arhitectura traditionala a cladirilor, galerii de arta si hoteluri dintre cele mai chic.

Si pentru ca tot vorbeam de zgarie nori in Dubai se afla si cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa. Cu 160 de etaje aceasta ajunge la inaltimea de 827,9 metri. Puteti admira intreg orasul de la etajul 124 acolo unde a fost amenajata o punte de observatie si puteti sa luati masa la etajul 148.

In ceea ce priveste cazarea din oferta Jeka Turism pentru Dubai va recomandam Hotel Citymax Bur Dubai 3*. Acesta se afla in apropiere de Burj Khalifa si la 20 de minute de aeroport. Un sejur aici incepe de la 470 de euro/persoana. Pentru Revelion 2017 in Dubai tariful care include si zborul cu avionul pe ruta Bucuresti – Dubai (Al Maktoum)- Bucuresti ajunge la 566 de euro/persoana.

Pentru ca vacanta sa fie cu atat mai interesanta va recomandam sa vizitati si Sheikh Zayed Grand Mosque din Abu Dhabi. Aceasta a fost finalizata in 2007, dupa 11 ani de lucrari si are cel mai mare candelabru din lume. Intrarea este libera.

Leave a Reply