Isla Holbox. Un paradis in Peninsula Yucatan din exoticul Mexic

Acolo unde apele Golfului Mexic intalnesc Marea Caraibelor se afla Isla Holbox. In dialectul maya era numita “gaura neagra” si asta deoarece apele nu mai sunt turcoaz precum pe plajele din Quintana Roo. Motivul este tocmai aceasta “intalnire” dintre apele Golfului Mexic si Marea Caraibelor. Insula este lunga de 30 de kilometri si are o latime ce varianza intre 500 de metri si 2 kilometri. Este considerata un adevarat paradis deoarece Holbox adaposteste peste 150 de specii de pasari (pelicani, flamingo), iar in timpul verii in largul insulei pot sa fie vazuti rechini-balena.

Este o insula fara masini, strazile nu au nume, casele sunt colorate, iar turistii si localnicii fie merg pe jos (de la debarcader si pana in centrul orasul se fac 10 minute), fie folosesc o masina precum cele de golf.

Cum se ajunge pe Insula Holbox din Mexic? Pe insula Holbox se ajunge cu barca, iar transferul din portul Chiquila dureaza 20 de minute. Cu toate ca strazile nu au nume drumul principal din port si pana in piata centrala a insulei a fost botezat Avenida Tiburón Ballena.

Hotel Villas Paraiso del Mar Holbox

Unde ne cazam pe insula Holbox din Mexic? Din oferta Jeka Turism pentru insula Holbox – Mexic va recomandam Hotel Villas Paraiso del Mar Holbox 4*. Se afla pe plaja si este un hotel care se pierde parca in peisajul exotic al insulei. Cladirile sunt ascunse printre palmieri, iar plaja cu nisip fin pare infinita. Pretul incepe de la 1.356 euro/persoana/sejur pentru perioada noiembrie 2016 – aprilie 2017, iar pretul include zbor cu plecare din Germania, Spania, Belgia catre destinatia solicitata, cazare cu regimul de masa ales, taxe de aeroport, asistenta turistica si transfer aeroport – hotel – aeroport.

Ce poti sa faci pe Insula Holbox? La 43 de kilometri de Holbox se afla “cabo Catoche”. Este punctul in care Marea Caraibelor si apele Golfului Mexic se intalnesc. Poti sa vizitez acest loc cu ajutorul unui tur cu barca (include pranz, echipament pentru pescuit si snorkeling). Turul dureaza 6 ore si costa 98 de dolari de persoana.

Leave a Reply