Ischia. Cea mai frumoasa insula din Europa se ascunde in Italia

Screen Shot 2016-07-16 at 16.44.45Insula vulcanica se afla la o ora distanta cu feribotul de Napoli si este cea mai mare din Golful Neapole si din Marea Tireniana. Este amplasata intre Napoli si Capri, iar in 2016 a fost desemnata ca fiind cea mai frumoasa din Europa.

Puteti sa calatoriti in Ischia cu Jeka Turism. In oferta de cazare pentru cea mai frumoasa insula din Europa se afla hoteluri de 3.4 si 5 stele.

Ce vizitam in insula Ischia – Italia ?

Primul obiectiv turistic pe care il viziteaza cei mai multi dintre turisti si poate principala atractie a insulei este Castelul Aragonez. Construit acum aproape 2.500 de ani de Gerone, tiranul din Siracuza acesta se afla pe o stanca.

Dupa un castel va recomandam sa vizitati La Mortella. Oaza de verdeata a fost realizata de compozitorul William Walton care s-a stabilit aici in 1949. Este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai frumoase gradini botanice din Italia. O sa gasiti aici fantani, palmieri si mai multe de 1000 de plante rare si exotice din toata lumea. Aceasta se afla pe coasta de vest a insulei in Forio si este deschisa de la 9 dimineata.

Si daca sunteti in Forio atunci vizitati si Biserica Sf. Maria din Soccorso. Inconjurata de apa pe trei parti aceasta a facut partea in secolul al XIV-lea dintr-o manastire. In 1791 si 1854 i s-au adaugat capela si domul. Este deschisa de la 10 am si pana la apus.

Unde facem plaja in insula Ischia – Italia ?

Cele mai fumoase plaje din zona Forio sunt Cava dell’isola, Citara, Chiaia si San Francesco.

In Ischia Porto cea mai mare plaja este San Pietro. Are atat zone libere, cat si zone amenajate cu sezlonguri si umbrele de soare. Este o plaja cu nisip fin, dar agitata.

Unde ne cazam in insula Ischia – Italia ?

Pentru zona Forio va recomandam Hotel Grand Excelsior Terme 5*.  Se afla in apropierea plajei, la 1,2 kilometri de port.

Leave a Reply