Insulele cu cele mai bune plaje din Grecia: Creta, Skiathos, Mykonos, Kefalonia si Lipsi

Fie ca sunt cu nisip fin, pietricele ori cu ponton plajele din Grecia sunt unele dintre cele mai frumoase din Europa. Turistii care le-au vizitat le recomanda in primul rand pe cele din Creta, Skiathos, Mykonos, Kefalonia si Lipsi. Cele mai bune plaje pentru o zi petrecuta pe sezlong se afla aceste insule, dar pasionatii de scufundari pot sa se indrepte spre Karpathos, Milos, Paros si Kastellorizo.

In Creta nu trebuie sa ratati plaja Frangokastello, in timp ce in Skiathos se afla plaja Koukounaries lunga de 1200 de metri. In Mykonos cele mai ravnite plaje sunt Paradise si Super Paradise. Ambele se afla la sud-est de Chora la 6, respectiv 7 kilometri. Cea mai frumoasa plaja din Kefalonia isi mai pastreaza inca aspectul “salbatic” fiind inconjurata de stanci. Acoperita cu pietricele albe plaja Myrtos este impartita in doua avand o zona cu sezlonguri si umbrele, dar si una neamenajata. “Porto Katsiki” e cea mai faimoasa plaja din Lefkada si se afla in sud-vestul insulei. Numele plajei se traduce prin “portul caprelor”, iar pentru a ajunge la ea turistii trebuie sa coboare cateva trepte.

Atat scufundatorii amatori, cat si cei mai experimentati trebuie sa incerce o scufundare intr-una dintre pesterile din Karpathos. Cei care vor sa vada zeci de pesti multicolori si chiar delfini trebuie sa incerce unul dintre centrele de scufundari din Milos. Iubitorii de snorkelling vor avea parte de experiente frumoase si in Paros, iar preturile pentru o excursie organizata variaza intre 15 si 35 de euro.

Leave a Reply