Insula Santorini te cucereste cu apusul din satul Oia si arhitectura traditionala

Santorini, cea mai sudica insula din Ciclade atrage milioane de turisti in fiecare an cu arhitectura sa tipic greceasca a satului cicladic, apusurile desprinse din basme si vinul unic produs aici de sute de ani.  Insula vulcanica e atat de fermecatoare incat portul din Santorini a avut cea mai mare activitate din 2015 din toata Grecia. Aici au ajuns 636 de vase de croaziera care au adus cu ele 790.000 de turisti.  Bisericile cu bolti albastre, casele de un alb imaculat ori moriile de vant traditionale sunt insa amenintate de numarul atat de mare vizitatori. Pentru a proteja sate traditionale precum Oia ori Thira autoritatile din Grecia au decis sa limiteze numarul de turisti pe insula Santorini incepand din 2017.

Vizitati insula Santorini din Grecia cu ajutorul Jeka Turism inainte ca numarul de turisti care ajung in portul din Santorini sa fie limitat la 8.000/zi. Ce trebuie sa vizitati ? Care este cel mai bun hotel pentru vacanta ? De ce e vinul din Santorini unic ?

Vinul din Santorini este facut dintr-un soi de struguri numit “assyrtiko”. Microclimatul de pe insula si solul vulcanic ii ofera o aciditate ridicata, o concentratie ridicata de minerale si un gust puternic de citrice. Pe insula se afla 13 podgorii care pot sa fie vizitate.

Ce vizitam pe insula Santorini ?

Satul Thira este cel mai important sat din Santorini, fiind si capitala acesteia. Este situat in partea de vest a insulei, la 10 km de portul Athionios, pe o stanca impresionanta, la o inaltime de 260 de metri, oferind o vedere miununata asupra vulcanului.

Satul Oia se afla la 12 km nord de Thira si este cunoscut in intreaga lume pentru viata linistita si apusul minunat, fiind cel mai frumos si pitoresc sat din Santorini. Este plasat in varful unei stanci si ofera o vedere minunata a vulcanului Palia si Nea Kameni si a insulei Thirassia. Este un sat traditional, cu case incantatoare si strazi inguste, biserici cu domuri albastre si verande scaldate de soare. Oia are si un mic port, Ammoudi, de unde poti ajunge la insula Thirassia. O alta atractie este plaja Armenis.

Plaja Rosie este situata la 15 km sud-vest de Thira fiind, de departe, una dintre cele mai frumoase plaje din Santorini. Este situata in apropierea vechiului sit Akrotiri. Fiind o plaja mica, in plin sezon este foarte aglomerata, de aceea, multi vizitatori prefera doar sa stea pe promontoriu si sa admire acest peisaj unic cu roci vulcanice negre si rosii.

Cazare pe insula Santorini. Care este cel mai bun hotel pentru vacanta

Charter insula Santorini: Hotel Santorini Palace 4* – de la 783 euro/persoana/sejur. Prima cursa spre insula vulcanica este programata pentru 12 iunie, iar hotelul se afla in Firostefani.

 

 

Leave a Reply