Guest Post: De ce o vacanta in Mallorca ? Un mini-ghid pentru visatori

Autor:  Viziteaza Mallorca

In majoritatea timpului pe care-l am liber, daca e sa fiu pe plaja sint de gasit pe nisipul de la baza hotelului care e primul in lista de cazari din Mallorca a lui Jekalurism.

Panoramic vorbind, aici.

Inainte sa ma mut in insula cu catel si purcel (care sint de fapt doi baieti de 7 si respectiv 3 ani) eram adeptul convins al ideii ca viata e prea scurta ca sa mergi de doua ori in vacanta in acelasi loc. Am fost in concedii de mai multe ori la mare sau ocean, in orase sau doar in statiuni turistice crescute cumva artificial si fals-exuberant in tari sarace dar de fiecare data am plecat spre casa cu un sentiment ca lipseste ceva.

A fost nevoie sa vin aici de patru ori inainte de ma hotari ca e un loc ce merita sa-i oferi mai mult timp pentru a-i putea explora si descoperi toate coltisoarele.

Pina la urma m-au convins gustosenia si varietatea mincarurilor sau vinurilor, multimea plajilor de toate felurile (cu nisip sau stinci; cu intrare lina in apa sau dimpotriva; cu umbra si ace de pini; cu terase cu bere; cu nisip lat ca sa poti juca fotbal sau volei; cu multi turisti sau doar cu citiva localnici; cu costume intregi de baie, cu mono-kini sau chiar fara-kini), atitudinea prietenoasa a mallorchinilor si toleranta lor la neastimparul si galagia copiilor (uneori e cite unul pe care imi vine sa-i intreb: “auzi nenea, tu ce-ai patit in copilarie de crezi ca toti oamenii sint buni?”), muntele la o jumatate de ora de mare, verdeata permanenta si optimista, peisajele care te asteapta rabdatoare dupa cite o curba ca sa-ti taie rasuflarea, soarele care s-a inteles cu ploaia sa se amestece in dozaje optime pentru gustul localnicilor si al turistilor, farmecul oraselelor de ici si colo, cosmopolitismul din Palma de Mallorca sau nebunia cluburilor de noapte din Palma ori Magaluf. Si apusurile de soare. O, da, apusurile de soare.

Insula nu e mai mare decit un judet din Romania (☛ Stiati ca…) dar reteaua exceptionala de drumuri te duce mult mai repede dintr-o parte in alta decit ai putea s-o faci intr-un judet de la noi. Iar daca iei in considerare zborurile directe, poti sa ajungi in 4-5 ore de la tine de-acasa pina la patul pe care l-ai ales in Mallorca – o bucata de timp in care reusesti sa faci vreo 200-250 de km pe drumurile din tara.

Nu ai nevoie sa stai intr-un hotel de 4-5 stele ca sa te simti bine, trebuie doar sa stii ce-ti doresti de la vacanta ta si sa-ti faci cartierul general in zona potrivita. Cu singura observatie ca plaja stincoasa din Marivent e deja ocupata de resedinta de vara a familiei regale. 

Ia-ti un loc aproape de plaja ca e pacat sa stai la piscina daca tot ai venit pina aici, iar cind te-ai saturat de lenevit poti incepe sa te plimbi cu masina inchiriata (in 60-70 de minute ajungi de oriunde pina oriunde), cu transportul in comun cu aer conditionat sau chiar cu trenuletul de lemn ce te duce leganat din Palma in Soller si inapoi. Du-te sa-i vezi atelierul lui Miro in Marivent si de acolo trage o fuga peplaja din Cala Mayor, stai pe plajele cu nisip fin si alb din Cala Santanyi sau Colonia Sant Jordi in sud, invirte-te pe serpentinele ce duc la Cap Formentor dar nu uita sa te opresti sa faci poze sau o baie, du-te intr-una din cramele de linga Binissalem, urca in munti in fabulosul Valldemossa, stai sub palmieri in Cala Vinyes ori viziteaza Palma intr-o dimineata si de la catedrala ia-o in stinga pe faleza, spre plaja din Portixol unde daca ai putin noroc poti prinde un apus senzational, du-ti copii la acvariu sau la Marineland si daca chiar e nevoie de un shopping, mallul din Porto Pi are de toate.

Eu unul sint sigur ca n-o sa te plictisesti.

One Response to Guest Post: De ce o vacanta in Mallorca ? Un mini-ghid pentru visatori

  1. Travel guide in Palma de Mallorca

    Mallorca este destinatia mea de vacanta preferta!

Leave a Reply