De ce sa te indragostesti de al doilea cel mai frumos oras de pe Coasta Dalmata

Croatia a devenit o destinatie de vacanta cautata de mii de turisti din Romania in ultimele 12 luni. Se pare ca planul pus in miscare de autoritati in urma cu 20 de ani a inceput sa functioneze si vizitatori din Romania, dar si din SUA si Europa aleg sa isi petreaca aici vacanta. Dubrovnik este “bijutearia coroanei”, iar filmarile pentru celebrul serial TV, Game of Thrones n-au facut decat sa aduca si mai multi turisti printre zidurile orasului vechi. Pe Coasta Dalmata se afla si Split, al doilea cel mai mare oras al Croatiei si o destinatie de vacanta cel putin la fel de frumoasa.

Ca sa te indragostesti de acest oras trebuie sa il explorezi la pas si cu rabdare. Orice tur incepe cu Palatul lui Diocletian situat in zona medievala. Un oras fortificat construit din piatra alba care gazduia resedinta imperiala a imparatului Diocletian. Dintre cele patru porti care permiteau accesul in fortificatie cea mai bine se pastreaza “Poarta de fier” si Turnul Ceasului, dar cel putin la fel de impresionanta este si “Poarta de Aur”.

Un hotel potrivit pentru a explora orasul este Jupiter Luxury 4*. Acesta se afla in centru, in zona comerciala si la 10 minute de Palatul lui Diocletian. Pretul incepe de la 70 euro/pers./noapte (mic dejun) + transport individual.

Pentru a intelege putin din istoria orasului trebuie sa vizitati Galeria Mestrovic. Aceasta se concentreaza pe operele sculptorului Ivan Mestrovic si este amenajat intr-o superba vila cu vedere spre mare. Pentru un pranz autohton trebuie sa incercati Bokeria. Un restaurant deschis in 2014 si condus de familia Bokavsek care se concentreaza pe gastronomia locala. Meniul include in principal fructe de mare.

Leave a Reply