Cum sa vizitezi Roma intr-o singura zi. Italia

Sa vizitezi Roma intr-o singura zi pare o nebunie curata. Eu am avut la dispozitie trei zile si jumatate pentru a vedea cele mai importante obiective si a fost o adevarata provocare, dar despre asta o sa va povestesc intr-un articol viitor. Lisa Loverro impartaseste pe site-ul Forbes experienta ei la Roma.

A ales un tur de sapte ore pentru a descoperi esenta orasului spre care toti ochi au fost indreptati in ultima luna de la retragerea Papei Benedict XVI-lea si alegerea noului suveran pontif, Papa Francis. Sincera sa fiu o admir pentru curajul de a pleca pe jos la ora 8 dimineata, dar turul acopera doar 40% din obiectivele principale din Roma. Turul e insa de admirat pentru ca dedica aproape jumatate de tur pentru Muzeele Vaticanului si in plus ii scuteste pe cei care il aleg de coada absolut gigantica de la intrare (eu va recomand din experienta proprie sa alegeti pentru vizitarea Vaticanului o zi de luni si sa asteptati la coada de la ora 8 dimineata).

Va las sa descoperiti singuri ce inseamna turul “esenta Romei”

Beginning at 8am my very knowledgeable guide, who was also completely fluent in the English language, whisked me away (on foot) as we proceeded to walk through the Forum, into the Colosseum and over to the Pantheon. With a break for lunch (pasta and wine, of course) we then proceeded to the Spanish Steps for some gelato and topped off the day with a visit to the Vatican and St. Peter Bascilia for a view of the Sistine Chapel.

Photo Credit: josemanuelerre via Compfight cc

One Response to Cum sa vizitezi Roma intr-o singura zi. Italia

  1. Celesta

    I think this site holds very cool written subject material content .

Leave a Reply