Cu ce companii aeriene zburam din Romania ?

Atunci cand urca la bordul unui avion maxim 10% dintre pasageri se gandesc la varsta aeronavei. Tocmai pentru ca siguranta e cel mai important lucru cei ce la www.wall-street.ro au realizat un top al companiilor aeriene in functie de varsta flotei. Vorbim de companii care opereaza din Romania, iar pe primul loc se afla tocmai avioanele roz. Flota de 37 de avioane a companiei low-cost Wizzair are o varsta medie de doar 4 ani.

Compania Wizzair foloseste avioane Airbus A320-232 cu 180 de locuri

Compania autohtona, Tarom se afla pe locul 5. Cel mai “batran” avion din cele 24 are peste 21 de ani, iar cel mai “tanar” se apropie de a patra sa aniversare. Pe ultimul loc al topului realizat pe baza informatiilor oferite de planespotters.net se afla Blue Air. Compania detine opt aeronave, iar cea mai veche are aproape 24 de ani.

Din top lipsesc unele companii care au intradevar zboruri din Romania. Din Bucuresti zboara spre Dubai curse ale companiei FlyDubai.  Varsta medie a flotei care numara 28 de avioane este de doar 1,8 ani. Compania low-cost infiintata in 2008 de Guvernul din Dubai a comandat in acelasi an 22 de noi avioane Boeing 737-800.

Si daca tot e atat de simplu sa ajungeti in Dubai de ce sa nu luati in considerare orasul ca o destinatie de vacanta ? Eu va recomand din oferta Jeka.ro un hotel de patru stele din Dubai. La 782 de euro de persoana pe sejur ar putea sa fie o vacanta reusita.
Photo Credit: Sprengben [why not get a friend] via Compfight cc

Leave a Reply