City-break made in Romania: Drumul Fructelor

Romania nu duce lipsa de locuri numai bune pentru un city-break, iar fondurile europene i-au ajutat pe multi localnici sa poata sa inceapa promovarea lor. Drumul fructelor din judetul Prahova e un astfel de exemplu. Realizat dupa modelul Drumului Vinului acesta se intinde de-a lungul a 18 comune din judetul Prahova pornind din Adunati, Breaza, Poiana Campina, Campina, Cornu, Brebu, Telega, Scorteni, Alunis, Dumbravesti, Varbilau, Slanic, Teisani, Valenii de Munte, Drajna, Posesti, Batrani si terminandu-se la Starchiojd.

Pe traseu turistii vor avea sansa sa participe la culesul fructelor din livezi ori vor putea sa participe la fabricarea vinului ori a tuicii. De asemenea cei interesati de Drumul fructelor vor putea degusta sau cumpara fructe direct de la sateni. Cei care nu vor sa parcurga traseul singuri pot apela la un ghid, iar taxa e de 50 de euro.

Eu va recomand sa faceti o oprire in Valenii de Munte. Aici o sa gasiti Muzeul Prunului, productia de prune fiind a patra din lume dupa maslin, mar si citrice. Tot aici se afla si unul dintre ultimele combinate de valorificare a fructelor colectate din tot judetul. Pentru o destinatie ceva mai moderna sa ii spunem va recomand orasul Breaza. Aici a fost amenajat chiar si un teren de golf si este considerata al doilea Davos elvetian.

In ceea ce priveste cazarea aveti de ales intre 28 de posibilitati, atat pensiuni, cat si gazde.

Leave a Reply