Cele mai frumoase insule secrete din Italia

Italia este mereu surprinzatoare, iar turistii descopera obiective si locuri noi la fiecare pas. Surprizele nu sunt insa doar monumente istorice ori vechi palate ci chiar adevarate insule. Se afla la cateva minute ori cel mult cateva ore de porturi din Sicilia si sunt adevarate oaze de relaxare. Stiati ca puteti sa ajungeti pe insula unde se afla vulcanul Stromboli ? Te ajutam sa descoperi sase insule “secrete” din Italia.

Poti sa planifici si tu o vacanta in Sicilia cu ajutorul Jeka Turism. In oferta pentru Sicilia se afla peste 100 de hoteluri. Preturile incep de la 295 de euro/persoana/sejur.

Lipari – Cea mai mare dintre insulele Aeolian. Se afla la o ora cu feribotul de Sicilia. Cel mai mare oras de pe insula este cel care ii si poarta numele, iar distractia o sa o gasiti pe Corso Vittorio Emanuele. Pentru a vizita insula va recomandam sa inchiriati o masina si sa incepeti cu portul Marina Corta si apoi sa descoperiti asezari pitoresti precum: Canneto.

Salina – Acoperita cu vita de vie si plantatii de lamai aceasta se afla la 45 de minute de mers cu feribotul de Lipari. Insula vulcanica a fost locul unde s-a filmare celebra pelicula italiana “Il Postino”. Ca sa explorezi cat mai usor insula iti recomandam sa inchiriezi un scooter. Poti sa te racoresti in Lingua la cafeneaua Da Alfredo. Pentru un pahar de vin autohton – Malvasia trebuie sa te indrepti spre Pollara.

Panarea

Panarea – Pe insula unde casele sunt vopsite in alb si traiesc doar 400 de oameni se ajunge ceva mai greu. Din Milazzo – Sicilia aveti de facut o calatorie cu feribotul de doua ore si 30 de minute. E locul unde s-ar putea sa sorbiti un espresso la aceiasi cafenea cu Beyonce ori Bill Gates. Panarea ar putea sa fie numita si Venetia insulelor Aeolin deoarece si aici sunt interzise masinile. Localnicii si implicit si turistii folosesc fie masinile de golf, fie un soi de motociclete cu trei roti.

Favignana – Cea mai mare, dar si cea mai populara dintre insulele Egadi se ascunde la 30 de minute cu barca de Trapani – Palermo. Trebuie sa alegi momentul in care sa vizitezi Favignana. Vara aici e o forfota continua, dar din Septembrie locul incepe sa se linisteasca si poti sa ii observi linistea si frumusetea. Poti sa inchiriezi un scuter ori o barca sa explorezi pesterile de pe coasta. Cala Rossa este faimoasa pintre cei care cauta un altfel de loc pentru plaja.

Stromboli

Filicudi – Insula se afla la 20 de minute de mers cu barca cu motor de Rinella. In extra sezon locul pare sa fie doar al tau si de aici poti explora coasta Mediteranei. Pentru o cina autohtona iti recomandam La Scogliera (un restaurant de familie).

Stromboli – E locul unde se afla unul dintre cei trei vulcani activi din Italia. Insula se afla la doua ore si jumatate cu feribotul de Milazzo – Sicilia. Pentru a simtii puterea vulcanului trebuie sa ajungi la Osservatorio – principalul loc de observatie de pe insula. Istoria locului se simte cel mai bine cu ajutorul unei plimbari in zona Piscita – partea veche a orasului.

Leave a Reply