Cele mai bune restaurante din lume – Statele Unite, Italia si Spania

Osteria Francescana

Statele Unite, Italia si Spania “ascund” cele mai bune restaurante din lume. 1.500 de experti in gastronomie, bucatari si critici culinari au facut publica lista celor mai bune 50 de restaurante din lume in cadrul unei ceremonii din Melbourne, Australia.

Italia si mai exact Osteria Francescana din Modena a fost detronata de pe prima pozitie de celebrul restaurant din New York, Eleven Madison Park. Pe locul trei se afla El Celler de Can Roca din Girona, Spania.

Cele mai bune restaurante se afla in 20 de tari, din Argentina si pana in Japonia, iar cele mai bune dintre ele sunt “obisnuite” ale listei. Este vorba de nume precum Gaggan din Thailanda, Clove Club din Londra ori Narisawa din Tokyo. Noi pe lista sunt Reale din Castel di Sangro din Italiaori Hof van Cleve din Kruishoutem, Belgia.

Eleven Madison Park

Situat in Manhattan “Eleven Madison Park” ofera un meniu ce cuprinde intre 8 si 10 feluri. Acestea au fost concepute in asa fel incat sa aduca un omagiu orasului. Experienta fiecarui client este unica si asta pentru ca personalul incearca sa afle cat mai multe despre cei care rezerva aici un loc pentru cina. Fiecare dintre ei paraseste restaurantul cu un desert – granola.

Incepand din luna aprilie restaurantul are un meniu aniversar. Este compus din 11 feluri. Sunt preparate ce au fost servite la Eleven Madison Park de-a lungul “istoriei” sale de 11 ani. Servirea acestui meniu dureaza trei ore si are un cost de 295 de dolari per persoana.

Pentru a ajunge in Girona o optiune este o vacanta in Spania ori un city break la Barcelona. Distanta dintre cele doua orase este de 100 de kilometri, iar cu trenul (AVE) poate sa fie parcursa in 38 de minute.

Leave a Reply