Cel mai nou hotel de 5* din Cuba a fost amenajat intr-o cladire istorica

In Havana, Cuba a inceput o “era” a hotelurilor noi si cu cat mai multe stele. Cele mai mari lanturi hoteliere din lume se intrec in a amenaja noi si noi locuri de cazare. Totul a inceput dupa reluarea relatiilor cu SUA si a numarului record de turisti care a urmat. Cel mai nou hotel de 5* deschis “sub umbrela” brandului Kempinski a fost amenajat intr-o cladire istorica construita intre 1894 si 1917.

Gran Hotel Manzana Kempinski La Habana se afla in Old Havana intr-o zona protejata de UNESCO. Mai exact a fost amenajat in cladirea istorica Manzana de Gomez, primul centru comercial pe model european din Cuba. Acesta avea magazine, sali de teatru, birouri si o scoala. Acum a fost transformata intr-un hotel de 5* cu 246 de camere, trei baruri, trei restaurante, o sala de fitness, o piscina pe acoperis si un centru SPA.

Designerii hotelului au tinut cont de istoria cladirii, dar si a orasului si a tarii atunci cand au amenajat cele 246 de camere. Unul dintre cele trei baruri se numeste “Constante” si a fost botezat dupa numele barmanului care a inventat bautura “Hemingway Daiquiri” intr-un bar aflat foarte aproape de hotel. Restaurantul de la etajul sase are un specific autohton cubanez.

Ce poti sa vizitezi in Havana? Noul hotel Kempinski merita cu siguranta o vizita si dupa o plimbare pe stradutele din Old Havana merita sa incercati si un Hemingway Daiquiri la Bar Constante.

Iata ce iti recomandam sa mai vizitezi: Cristo de La Habana – statuia de 20 de metri a lui Isus care vegheaza orasul, El Malecon Habanero – promenada de-a lungul orasului Havana si Fortaleza San Carlos de la Cabana – o fortareata construita in secolul al XVIII-lea

Unde sa te cazezi in Havana? Gran Hotel Manzana Kempinski La Habana 5* se va deschide pe 7 iunie, dar pana atunci iti recomandam sa alegi Mercure Sevilla Havana 4*. Hotelul se afla in centrul vechi.

Leave a Reply