Cea mai cool destinatie exotica in 2014: Caraibe

Indiile de Vest sunt in 2014 nu doar “o destinatie exotica” ci “destinatia exotica” a momentului. Plajele cu nisip alb, roz si negru unele scaldate de Marea Caraibelor si altele de Oceanul Atlantic atrag in fiecare an milioane si milioane de turisti. Mai multi cu fiecare an care trece si asta nu o spun agentiile de turism pentru a impresiona clienti ci chiar cei de la Organizatia de Turism din Caraibe.

Cel mai cool hotel din Caraibe in 2014: Biras Creek Resort – Insulele Virgine Britanice

Biras Creek Resort e cotat la patru stele si se afla in Vigin Gorda a treia cea mai mare insula din Insulele Virgine Britanice. Christopher Columbus a botez acest loc “The Fat Virgin” si asta pentru ca insula cu o suprafata de 18 kilometri patrati arata precum profilul unei femei privita de sus. O noapte in statiunea care ofera o priveliste unica asupra Marii Caraibelor costa 232 de euro pe noapte de persoana in oferta Jeka.ro pentru Insulele Virgine Britanice.

Photo Credit: dfikar via Compfight cc

Photo Credit: dfikar

In 2013 numarul turistilor a atins un nivel record in Caraibe si asta pentru ca aici au ales sa isi petreaca vacanta 25 de milioane de oameni. Incasarile ? 28 de miliarde de dolari. Cifre absolut ametitoare, dar trebuie sa stie ceva milioanele de turisti.

Sa fi fost atrasi de restaurantele romantice, plajele de vis si locurile unde vei bea cel mai bun rom din lume ? Toate se ascund in Jamaica, Bahamas, Republica Dominicana, Saint Martin, Santa Lucia si multe alte locuri cel putin la fel de exotice. Si orice destinatie alegeti, iar in oferta Jeka.ro pentru Caraibe o sa le gasiti pe toate trebuie sa stiti ca cea mai buna perioada incepe in octombrie -noiembrie si se sfarseste in aprilie – mai. Multe dintre restaurante sunt inchise in luna septembrie, iar unele dintre ele raman inchise chiar si in luna octombrie deoarece numarul turistilor este mic in aceste luni.

Cel mai cool restaurant din Caraibe pentru o cina romantica in 2014: Straw Hat – Anguilla

Un restaurant cu traditie care se afla printre primele zece din Caraibe. Deschis la sfarsitul aniilor ’90 Straw Hat tocmai si-a schimbat locatia. Restaurantul cu un meniu axat pe fructe de mare si peste se afla acum in resortul Frangipani din Anguilla. Cu vedere spre Meads Bay restaurantul are si un fel principal vedeta: “Curried Goat Sliders”. Ingrediente: chili, garlic and curry braised goat with pickled carrot and homemade bun Cost: 14 dolari/portie.

Photo Credit: Seracat via Compfight cc

Photo Credit: Seracat

Anguilla face parte din zona ce apartine de Marea Britanie din Marea Caraibelor. O sa gasiti in oferta Jeka.ro pentru Anguilla doua hoteluri de sase stele. Viceroy Anguilla (West End) aflat pe coasta de nord-vest si Cap Juluca Resort.

Turistii nu “invadeaza” insulele Caraibe doar pe calea aerului. In 2013 peste 600.000 de turisti au ajuns in acesta destinatie exotica la bordul vaselor de croaziera. Au fost cu 40% mai multi decat in anul precedent. Principalele destinatii sunt Aruba si Curacao. In 2014 acest numar va creste cu inca trei procente cel putin, iar Insulele Caraibe o sa fie in continuare principala destinatie a vaselor de croaziera din intreaga lume. In acest an vasele de croaziera vor opri mai des si in Republica Dominicana aceasta fiind o destinatie pe care Organizatia de Turism din Caraibe vrea sa o promoveze in 2014.

Cel mai cool loc in care sa incerci un rom traditional in 2014: Papa Zouk – Antigua

Un loc care si-a pastrat autenticitatea chiar si in secolul vitezei si a internetului. Papa Zouk se afla in Saint John’s intr-o zona veche a orasului. Localul e cunoscut pentru cele 200 de tipuri de rom. Dupa ce ati incercat unele dintre cele mai vechi retete din Caraibe e timpul pentru cina, iar din meniu puteti sa alegeti scoicile umplute cu branza la cuptor.

Si daca tot stim unde se afla cel mai bun loc pentru degustarea a sute de feluri de rom ar trebuie sa stim si unde in Antigua sa ne cazam. Oferta Jeka.ro pentru Antigua cuprinde hoteluri de patru si cinci stele raspandite pe intreaga insula. Eu as alege Hotel Cocos 4* din Jolly Beach. O plaja de 1,6 kilometri cu nisip alb aflata pe coasta de vest. Pretul ? 2169 de euro /persoana/sejur.

Photo Credit: JLMphoto via Compfight cc

Leave a Reply