Ce orase trebuie sa vizitezi in 2014. Din Europa si pana in Africa de Sud.

Patru orase. Patru excursii. Din Europa si pana in Africa de Sud in doar 12 luni. Ce ziceti de asa o rezolutie la inceput de an ? Cu putin ajutor din partea Jeka.ro e cu siguranta o rezolutie care se poate indeplini. Cum alegeti aceste patru orase ? Asta e cu siguranta si mai usor. Fiecare dintre ele va fi special in felul lui in 2014 si doar atunci. Nu incepem cu Europa desi destinatiile sunt mai accesibile deoarece orasele merita sa fie vizitate in timpul verii.

Photo Credit: svenmakesphotos via Compfight cc

Photo Credit: svenmakesphotos

4. Trinidad, Cuba: In 2014 orasul sarbatoreste 500 de ani de la nastere, iar asta inseamna prilej de sarbatoare si evenimente speciale. Trinidad a fost infiintat in 2014 insa istoricii se contrazic in continuare asupra zilei exacte. E fie 23 Decembrie, fie 4 ianuarie. Un lucru e sigur insa. Primul nume oficial al orasului a fost “Villa De la Santísima Trinidad”. Sarbatoarea din acest an este dedicata muzicii locale, traditiei trubadurilor si in special muzicii lui Julian Jimenez. Festivitatile vor dura pana pe 14 Februarie. Oferta Jeka.ro pentru o vacanta in Cuba cuprinde atat hoteluri in orase deja consacrate, cat si oferte pentru resorturi aflate in zone precum insula Cayo Coco.

 

3. Cape Town, Africa de Sud: Cel mai vechi oras al tarii este si una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta in ultimii ani. In 2014 nu se dezminte de acest “titlu” si va atrage si mai multi curiosi in calitate de World Design Capital. In fiecare an asa cum se alege o Capitala Culturala se stabileste si un oras care merita vizitat din punct de vedere al arhitecturii si designului inovativ. Traditia a inceput in 2008 cu orasul Torino din Italia, iar in 2012 (se acord doar din doi in doi ani) titlul a fost purtat de Helsinki, Finlanda.

Dupa doua vacante exotice e timpul sa revenim in Europa unde in 2014 doua orase au reusit sa se ridice peste multe alte destinatii deja celebre. Provin din Letonia si Franta si ambele merita sa fie vizitate in plin sezon (iulie – august).

 

Photo Credit: foje64 via Compfight cc

Photo Credit: foje64

2. Riga, Letonia: Un oras pe care putini turisti l-au descoperit pana acum, poate prea putini avand in vedere ce locuri fermecatoare ascunde. Va recupera insa in 2014 cand este Capitala Europeana a Culturii. Este cel mai mare oras din statele baltice si are o istorie de peste 800 de ani. Inese Vaidere, fost viceprimar al capitalei Letoniei a facut poate una dintre cele mai bune descriere ale orasului: “Riga este un oras in care modernul si istoricul se imbina in Art Nouveau si arhitectura moderna”.

Oferta Jeka.ro pentru Riga, capitala culturala europeana in 2014 cuprinde hoteluri de la trei la cinci stele. Eu as alege hotelul Tia Riga de trei stele deoarece este situate in centrul istoric al orasului, iar pretul pe noapte variaza in functie de sezon intre 48 si 70 de euro. Cladirile din centrul vechi au fost construite in principal intre 1860 si 1914 si o sa gasiti o asemanare intre ele si cele din Berlin sau Roma. Nu trebuie sa ratati “Cei trei frati” aflati pe strada Maza Pils la numerele 17,19 si 21. Este vorba de cele trei case cele mai vechi din Riga.

 

Photo Credit: A.G. Photographe via Compfight cc

Photo Credit: A.G. Photographe

1. Paris, Franta: Mai are cineva nevoie de vreun motiv pentru a vizita acest oras ? Nu cred. Cu toate acestea autoritatile din Paris au decis sa mai adauge ceva pe lista de atractii turistice. Practic francezii au pus in aplicare planurile cu privire la marirea numarului de spatii verzi si asa a aparut un spatiu pietonal de 2,5 kilometri intre Pont de l’Alma si Musee d’Orsay. Mai mult Muzeul Picasso a fost complet renovat. Inainte sa porniti la plimbare va recomand un hotel care a obtinut cele mai multe aprecieri din partea clientilor Jeka.ro: LE QUARTIER Bercy Square.

Leave a Reply