Calatoreste cu Jeka.ro in locurile unde s-a filmat Game of Thrones

E unul dintre cele mai de succes seriale TV ale momentului si e una dintre cele mai apreciate agentii de turism din Romania asa ca e firesc sa descoperiti orasele in care s-a filmat Game Of Thrones (Urzeala Tronurilor) cu ajutorul ofertelor Jeka.ro: Croatia, Irlanda, Maroc, Malta si Islanda. Actorii din Games of Thrones s-au plimbat ceva in ultimii patru ani, iar  acum e randul vostru.

Producatorii serialului au explicat in 2013 ca prefera sa aloce un buget mai mare pentru a inchiria diferite castele, cetati sau case decat sa foloseasca efecte speciale ce ar putea sa para false. Asa s-a facut ca pentru sezonul trei s-a filmat cu trei echipe in paralel in patru tari diferite: Croatia, Islanda, Irlanda si Maroc.

Photo Credit: nashg30 via Compfight cc

Photo Credit: nashg30

Sa descoperi Winterfell, celebrul castel al familiei Stark e un vis pentru oricine a vazut cel putin un episode din Urzeala Tronurilor.  Si cine nu ar vrea sa vada “Insulele de Fier”. Intai de toate trebuie insa sa ajungeti acolo asa ca alegeti un hotel din oferta Jeka.ro pentru Irlanda.  Nu aveti nevoie de un hotel de lux deoarece va fi doar o “baza” in calatoria voastra si Drury Court 3* pare sa fie alegerea perfecta aflandu-se aproape de gara Termini.

Winterfell e defapt Castle Ward.  O proprietate din secolul al XVIII-lea care se intinde pe 332 de hectare in County Down.  Dupa ce a trecut de la un membru al familie Ward la altul timp de sute de ani in 1950 a intrat in proprietatea unei organizatii caritabile. Filmarile au inceput la Castle Ward in 2009 chiar cu primele scene ale serialului, iar turistii pot sa admire aceasta proprietate faimoasa pentru 6,63 de lire.

Photo Credit: NaturalTravel via Compfight cc

Photo Credit: NaturalTravel

Scenele in care apare “Debarcaderul regelui” (King’s Landing), capitala celor sapte regate au fost in functie de sezon filmate atat in Malta, cat si in Croatia. In sezonul unu cetatea Mdina din Malta a fost aleasa pentru a ilustra actiunea din “Debarcaderul regelui”, dar cateva scene din Turnul Rosu al capitalei celor Sapte Regate au fost insa filmate in Fortul Ricasoli.

Din sezonul doi “Debarcaderul Regelui” s-a mutat in Dubrovnik, Croatia. Turnul Rosu este in realitate Fortul Lovrijenac, gradina care apare din ce in ce mai des in ultimele episoade din sezonul trei si este descrisa ca fiind a “Debarcaderului Regelui” se afla la 20 de kilometri de Dubrovnik in parcul Trsteno, iar locatia principala este chiar cetatea din Dubrovnik. Pe stradutele inguste ale cetatii puteti sa va plimbati ore intregi, iar o experienta inedita va fi cu siguranta urcarea pe zidurile ei. Biletul costa 90 de kune, dar nu exista limita de timp si traseul ofera o imagine extraordinara asupra orasului.

Photo Credit: Tino Stanicic via Compfight cc

Photo Credit: Tino Stanicic

Si pentru ca dupa o asa plimbare e nevoie de o bine meritata pauza cel mai bine ar fi sa alegeti un hotel aproape de centrul Dubrovnikului. Din oferta Jeka.ro pentru Dubrovnik eu as alege Iberostar Albatros de patru stele. Pretul incepe de 25 de euro pe noapte de persoana, iar hotelul se afla la doar 800 de centrul istoric.

In sezonul 4 actorii s-au reintors doar in Irlanda de Nord, Islanda si Croatia, dar pe lista locurilor de filmare au fost adaugate orase noi precum Split. Aflat la nord-vest de Dubrovnik orasul a fost folosit de producatorii Game of Thrones ca loc de filmare al Slaver’s Bay.”Cartierul general” a frumoasei Daenerys Targaryen. Principala locatie fiind palatul lui Diocletian.

Photo Credit: TOTORORO.RORO via Compfight cc

Photo Credit: TOTORORO.RORO

In oferta Jeka.ro o sa gasiti si hoteluri din Split, principalul oras din zona Dalmatia ofera locuri de cazare foarte bune pentru turisti. Eu va recomand Hotel Radisson Blu Split de patru stele care in ofera Jeka.ro pentru Croatia are un pret ce porneste de la 41 de euro pe noapte de persoana. Acesta se afla la 2,5 kilometri de centrul istoric si Palatul Diocletian, dar la doar cateva sute de metri de plaja.

Ce aventuri le rezerva sezonul IV din Game of Thrones (Urzeala Tronurilor) mostenitorilor casei Stark stie doar George R.R. Martin, dar ce locuri o sa vizitati in 2014 puteti alege doar voi !

Leave a Reply