O altfel de Italia. Descopera Portofino, Lucca si Ferrara

Italia nu inseamna doar Roma, Florenta sau Venetia atunci cand vine vorba de turism. Aceste destinatii aduc milioane de turisti in tara in fiecare an, dar Italia ascunde si alte locuri cel putin la fel de interesante si atractive pentru turisti.

In Roma ajung peste 100.000 de turisti in fiecare zi

Intr-un singur an capitala Italiei a fost vizitate de peste 10 milioane de turisti. In 2011 de exemplu numarul vizitatoriilor a ajuns la 11,4 milioane. Impreuna cu Milano, Pisa sau Florenta, Roma este una dintre destinatiile preferate de vacanta din Italia, dar ce ati spune de Portofino, Lucca sau Ferrara. Sa nu uitati ca reteaua feroviara din Italia e foarte bine pusa la punct si cu trenul puteti ajunge in oricare dintre aceste destinatii.

Photo Credit: luca301285 via Compfight cc

Photo Credit: luca301285

Portofino, initial un oras pescaresc construit in jurul unui golf pe tarmul Mediteranei, la poalele Apeninilor Ligurici s-a transformat incepand cu anii ’50 intr-o adevarata destinatie turistica. In 1958 cantecul “Love in Portofino” a adus in oraselul cu putin peste 500 de localnici un adevarat val de turisti.

Dupa o plimbare cu barca, o zi de plaja si o plimbare pe stradutele din Portofino care mai pastreaza inca aerul Italiei de la inceputul aniilor ’60 e timpul pentru Castello Brown. Unul dintre obiectivele turistice din Portofino, o cladire istorica construita pe o stanca deasupra portului avand scop de aparere, Castello Brown a rezistat in forma initiala pana in anul 1798. Atunci turnul fortificatiei a fost distrus in timpul unui atac.

Photo Credit: ZX-6R via Compfight cc

Photo Credit: ZX-6R

Lucca ar putea sa fie unul dintre cele mai fascinante orase din Toscana. La doar o scurta calatorie cu trenul de Pisa orasul abunda in obiective turistice, dar cel mai probabil cel mai fascinant lucru ar putea sa fie chiar zidurile cetatii care protejeaza orasul vechi. Fosta fortificatie a fost transformata in parc, iar de-a lungul zidurilor au aparut terase.

Unul dintre cele mai frumoase obiective turistice este Turnul Guinigi. Pana in varf o sa aveti de urcat cateva sute de scari, dar odata ajunsi sus o sa descoperiti o adevarata gradina la inaltime. Nu trebuie sa ratati nici Piazza Anfiteatro. O adevarata piata inconjurata de cladiri si plina de terase in sezonul cald.

In Lucca se poate ajunge usor din Florenta. Din oferta Jeka.ro pentru Florenta eu as alege Hotel Monna Lisa aceste fiind situat in centrul istoric al orasului.

Photo Credit: Viaggiatore Fantasma via Compfight cc

Photo Credit: Viaggiatore Fantasma

Ferrara e un orasel nu foarte diferit de Lucca cu stradute inguste, o fortificatie care apara orasul si care se mai pastreaza si astazi si palate care dateaza din secolele XIV si XV. Se afla in nordul Italiei la 50 de kilometri de Bologna si cum spuneam si mai sus se poate ajunge aici foarte usor cu trenul. Pentru frumusete, dar si pentru istoria pe care o ascunde Ferrara a intrat in patrimoniul UNESCO.

Cand ajungeti aici trebuie sa vizitati Palazzo dei Diamanti si Il Castello Estense si sa nu va ganditi ca aveti nevoie de transport in comun deoarece principalul mijloc de transport va fi cu siguranta bicicleta. Daca o sa ajungeti in Ferrara intre 6 si 15 septembrie o sa puteti participa la Festivalul Baloanelor cu Aer Cald organizat aici in fiecare an incepand din 2005.

Ca oras de plecare pentru Ferrara puteti sa alegeti Venetia. Oferta Jeka.ro pentru Venetia cuprinde hoteluri atat aflate in centrul orasului, cat si in localitatile din apropiere. Eu va recomand Hotel Delfino din Mestre, atat pentru calitatea cazarii, dar si din cauza apropierii fata de Venetia (3 statii de autobuz).

Leave a Reply