3 statiuni de schi din Austria pe care trebuie sa le incerci !

Cele mai bune statiuni de schi din Austria ? E cu adevarat greu sa alegi trei din cateva zeci si sa poti spune cu certitudine despre ele ca sunt cele mai cele. Cu mii de km de partii, sute de instalatii pe cablu si sase luni de sezon Austria e cu siguranta insa o destinatie pe care niciun schior nu trebuie sa o rateze. Din oferta Jeka Turism pentru schi in Austria am ales trei statiuni (St. Anton/ Solden/ Mayrhofen) pe care va recomandam sa le incercati in sezonul de schi 2014 – 2015. De exemplu daca cautati o destinatie in care o zi pe o partie spectaculoasa sa se incheie intr-un club cel putin la fel de popular atunci trebuie sa “rasfoiti” oferta Jeka Turism pentru St.Anton.

St. Anton

Partii: 276 de kilometri/ Cel mai inalt punct: 2.450 m

E una dintre destinatiile de vis pentru cei care iubesc traseele de ski ce ies din tipare, dar si una dintre cele mai cautate statiuni din Austria. Din 276 de kilometri de partii mai multe de jumatate (180 de kilometri) sunt trasee freeride. Cu toate acestea e o statiune recomandata celor care stiu deja sa schieze la nivel mediu sau avansat. Incepatorii pot sa incerce insa o drumetie deoarece au fost amenajate cu marcaje 70 de trasee ori pot sa aleaga partii din localitatile Lech si Zurs aflate la cativa kilometri de St. Anton.

Cazare: de la 61 euro/noapte – Hotel Tyrol 4* / in St. Anton am Arlberg la 300 de metri de zona de schi Nasserein si la 100 de kilometric de Innsbruck

Solden

Partii: 147 de kilometri/ Cel mai inalt punct: 2.000 m

Situata in Valea Otztal la o altitudine de 1300 de metri e una dintre cele mai populare, dar si cele mai spectaculoase statiuni de schi din Austria. De ce spectaculoasa ? Pentru ca pe teritoriul ei se afla 3 varfuri de peste 3.000 de metri si doi ghetari. Si nu doar atat dar puteti ajunge de la Rettenbachgletscher la Tiefenbachgletscher cu masina printr-un tunel. O sa gasiti aici 69,5 km de partii pentru incepatori, 44,9 km de partii pentru cei de nivel mediu si 29,2 kilometri de partii “negre”. Partia cu cea mai mare diferenta de nivel e Gaislachkogl II. Cu o lungime de 1978 de metri aceasta are o diferenta de nivel de 864 de metri. Aici sezonul incepe din luna noiembrie.

Cazare: de la 43 euro/noapte – Pension Alpenruhe 3* / la 1,2 kilometri de centrul statiunii si zona de schi

Views: Sölden – Brandleweg by Philip Mather

Mayrhofen

Partii: 135 de kilometri/ Cel mai inalt punct: 3.286 m

E una dintre statiunile cele mai cautate din zona Tirol atat din cauza sezonului lung de schi (noiembrie – aprilie), cat si din cauza preturile ceva mai mici fata de alte statiuni precum Solden, de exemplu. Aici un skipass pentru o zi costa 48.50 euro daca il cumparati de la 8 dimineata ori 27 de euro daca ajungeti pe partie abia la 14. Cele mai multe partii (94 de kilometri) sunt de nivel mediu, apoi urmeaza 45 de kilometri de partii usoare si 20 de partii pline de provocari.

Cazare: de la 35 euro/noapte – Pension Scheulinghof 3* / in centrul Mayrhofen la 100 de metri de zona de schi

Leave a Reply