3 orase din Europa cu zapada de Craciun

2015 este cel mai cald an din ultimele decenii, iar zapada se lasa asteptata desi este deja jumatatea lunii Decembrie. Daca nu aveti inca planuri pentru zilele de Craciun ne-am gandit la un altfel de ghid. In ce orase din Europa sunt cele mai mari sanse sa aveti parte de un 25 Decembrie cu fulgi mari de zapada :)

  1. Praga, Cehia

Distanta: Bucuresti – Praga – 1.336 kilometri cu masina (aprox. 15h) / 1.55 h cu avionul – cursa directa

Cazare: Hotel Yasmin 4* – de la 46 euro/pers./noapte (Cazare + Mic Dejun). Hotelul se afla langa piata Wenceslas in centrul orasului Praga. A fost deschis in 2006.

Sunt 40% sanse sa aveti parte de o vacanta de Craciun cu zapada in unul dintre cele mai vizitate orase din Europa. Si daca tot sunteti aici trebuie sa vizitati castelul din Praga. Este unul din cele mai mari castele antice din lume si a fost construit initial in secolul al XIX-lea ca fortareata din lemn. Continuati cu “Strada de Aur” care si-a capatat denumirea dupa atelierele aurarilor care locuiau aici in secolul al XVII-lea. O sa gasiti aici 11 casute colorate cu fel de fel de magazine.

2.  Helsinki, Finlada

Distanta: Bucuresti – Helsinki – 2.733 de kilometri cu masina (aprox. 34h) / 4.45h cu avionul din Bucuresti

Cazare:  Hotel Sokos 3* – se afla in centrul orasului langa Anteneul din Helsinki si le ofera turistilor acces gratuit la sauna

Sunt 66% sanse ca pe 25 Decembrie in Helsinki sa fie zapada si asta deoarece orasul imbraca hainele de iarna inca din luna Noiembrie. In medie aici se inregistreaza doar 30 de ore de soare in luna Decembrie asa ca o sa aveti parte de o vacanta destul de friguroasa. Trebuie sa vizitati Palatul Prezidential din Helsinki (Presidentinlinna) care a fost construit in 1818, dar si Catedrala Uspensky care ii impresioneaza pe turisti prin contrastul dintre caramida rosie din care este construita si turlele deschise la culoare.

3.  Salzburg, Austria

Distanta: Bucuresti – Salzburg – 1.354 de kilometri cu masina (aprox. 15h)

Cazare: Hotel Castellani Park 4* – 66 eur/pers./noapte (Cazare + Mic Dejun) – se afla intr-o zona frumoasa si plina de verdeata la 15 minute de mers de centrul orasului

Sunt 42% sanse sa aveti parte de zapada pe 25 Decembrie daca alegeti o vacanta de Craciun in Salzburg. Este unul dintre cele mai vizitate orase din Europa si din Austria. Celebrul compozitor Mozart si-a lasat amprenta in Salzburg si nu mai putin de doua muzee ii sunt dedicate in prezent: unul in casa in care s-a nascut (strada Getreidegasse numarul 9) si un al doilea in locul in care a trait (Makartplatz). In Salzburg trebuie sa vizitati si Aleea Getreidegasse (o strada plina de magazine si cu un farmec special de Sarbatori), dar si Fortareata Hohensalzburg, cea mai importanta din centrul Europei.

Leave a Reply