3 Destinatii exotice in care sa evadati in Februarie

Myanmar, India si Mexic. Sunt 3 destinatii exotice potrivite pentru o vacanta in care sa evadati de gerul si viscolul din Romania. Nu degeaba Februarie e numita in traditia populara luna lui Faurar si anume momentul in care totul ingheata.

MYANMAR – “Tara Aurului”

Photo Credit: //LeighGriffiths via Compfight cc

Photo Credit: //LeighGriffiths

Myanmar e una dintre cele mai fascinante si in acelasi timp putin cunoscute tari din Asia de Sud-Est. Cunoscuta si ca “tara aurului”, Myanmar are nenumarate atractii turistice cu care ii tenteaza pe cei doua milioane de turisti care ii trec in fiecare an “pragul”.

Nu trebuie sa ratati Yangon, un oras cu pagode, temple si nenumarate gherete cu mancare precum orez cu ardei iute, usturoi sau ghimbir. O sa vreti sa vedeti pagoda Shwedagon, dar si Maha Pasan Guha. Urmatoarea oprire va fi in Bagan, un oras antic unde intre secolele al-XI-lea si al-XII-lea au fost construite peste 10.000 de temple budiste, pagode si manastiri. Dintre acestea 2.200 s-au mai pastrat si astazi. Trebuie sa vizitati Shwegugyi si Thatbyinnyu.

Din oferta Jeka.ro pentru Myanmar un hotel care nu poate fi refuzat este Amazing Ngapali Resort  4* din localitatea Ngapali aflata la 45 de minute de Yangon.

INDIA – “Tara contrastelor”

Photo Credit: tim.mcrae via Compfight cc

Photo Credit: tim.mcrae

India e o tara a contrastelor si asta o face atat de atractiva si unica. De la plajele din Goa si pana la templele Kajuraho din Madhya aceasta isi uimeste turistii care o viziteaza 365 de zile in fiecare an.

Aici se afla si celebrul Taj Mahal, mausoleul din marmura alba si una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne dedicat de imparatul Shah Jahan sotiei sale, Mumtaz Mahal. Cu o inaltime de 73 de metri acesta s-a deschis in 1648 si adaposteste si o moschee, gradini si o casa de rugaciuni. Si pentru cateva zile la soare trebuie sa ajungeti in unul dintre cele mai mici state din India, Goa. Locul este cunoscut si ca “paradisul plajelor” avand iesire la Marea Arabiei.

Din oferta Jeka.ro pentru India va recomandam hotelul Park Hyatt Goa 5*. Acesta se afla la 50 de metri de plaja si la 15 kilometri de aeroportul din Goa.

MEXIC – “Tara Misterelor”

Photo Credit: Jerry Silva via Compfight cc

Photo Credit: Jerry Silva

Vacantele exotice par sa fie inventate pe plajele din Mexic, iar pe cei care pleaca spre ele din Romania ii asteapta o calatorie lunga.

Si dupa o saptamana in hotelurile din Cancun, de exemplu e timpul sa explorati. Puteti incepe cu Chihuahua care o orasul de granita dintre Mexic si Statele Unite un loc care jongleaza intre orase care vibreaza si deserturi intinse. Campeche e al doilea cel mai important sit arheologic din lune atunci cand vine vorba de ruine ale piramidelor mayase. Sit-ul principal este cu siguranta Edzna aflat aproape de orasul Campeche aici aflandu-se o acropola, dar si mai multe temple.

Din oferta Jeka.ro pentru Mexic va recomandam un sejur in Riviera Maya. Aici la Hotelul Azul Beach 4* o vacanta de sapte nopti costa 1597 de euro de persoana pana in 30 aprilie 2015.

Leave a Reply