6 plaje din Zakynthos pe care sa le descoperi in aceasta vara

Porto Zoro

Porto Zoro

Plaja Navagio este emblema destinatiei Zakynthos si 90% dintre turistii care aleg o vacanta pe aceasta insula din Grecia viseaza sa calce pe nisipul din apropierea vaporului esuat aici in 1983. Iti propunem insa sa descoperi si alte plaje cu nisip fin si ape turcoaz de pe aceasta insula: Porto Zoro, Spanzi, Porto Vromi, Marathia, Planos si Kalamati.

Porto Zoro se afla la 17 kilometri de Zakynthos Town spre sud-est. Este o plaja lunga cu nisip situata intre Argassi si Vassilikos si brazdata din loc in loc de stanci.

Spanzia se afla la 16 kilometri de Zakynthos Town spre sud-vest. Este o plaja unde o sa gasiti atat nisip, cat si o zona cu pietricele. O gasiti in zona Vassilikos la sud de Zakynthos.

La Jeka Turism ne-am gandit sa va oferim si cateva hoteluri din zona Vasilikos situate intr-o locatie pitoreasca cu plaje minunate, recomandate pentru familii si pentru tineri. Hotelul Belvedere Gerakas Luxury Suites 4* se afla pe plaja in Vassilikos si la 500 de metri de golful Gerakas. Puteti alege un pachet charter de 7 nopti care incepe de la 487 euro/persoana/sejur ori o vacanta cu transport individual. Pretul incepe de la 28 euro/persoana/noapte.

Porto Vromi este o plaja cu totul speciala. Aici se ajunge dupa un drum de 37 de kilometri plecand din Zakynthos Town, iar plaja este inconjurata de stanci si o vegetatie deasa. Nu este amenajata, dar linistea de aici poate compensa acest lucru.

Marathia

Marathia este tot o plaja retrasa si se afla in sudul insulei. La 25 de kilometri de Zakynthos Town o sa gasiti o plaja cu pietricele departe de cele aglomerate care este marginita la sud de stanci acoperite de verdeata, iar la nord de apa doar buna pentru scaldat.

Planos este una dintre cele mai populare plaje de pe insula si se afla la 8 kilometri de Zakynthos Town. Se afla in continuarea statiunii Tsilivi si are un nisip fin si o intrare in apa lina. Este potrivita pentru cei cu copii mici ori cei care iubesc sporturile nautice.

In Tsilivi o sa gasiti locuri linistite, dar si baruri si cluburi. Este o statiune potrivita atat pentru familii, cat si pentru tineri. Va recomandam hotelul Aqua Bay 5* care se afla in apropierea parcului acvatic si la 300 de metri plaja. La acest hotel de cinci stele o sa gasiti o piscina exterioara, un centru SPA, dar si o sala de fitness. Un pachet charter pentru Aqua Bay Zakynthos incepe de la 861 de euro/persoana/sejur si include o cazare All Inclusive. Puteti alege si varianta cu transport individual, iar pretul incepe de la 62 de euro/persoana/noapte.

Cea mai lunga plaja de pe insula se intinde pe 8 kilometri si este chiar una dintre cele mai intinse din Grecia. Kalamati se afla aproape de aeroport, dar restrictiile impuse datorita faptului ca pe aceasta plaja se afla multe broaste testoase Caretta Caretta fac ca acest lucru sa nu ii afecteze pe turisti.

Leave a Reply