Bodrum este o destinatie scaldata de soare si plina de istorie

Bodrum este o un loc de vacanta care indeplineste dorintele si celui mai pretentios calator. Peste un milion trec pragurile hotelurilor de cinci stele in fiecare an si tot atatia se relaxeaza pe plajele din Torbam ori Akyarlar. Orasul cucerit de Alexandru cel Mare in anul 334 i.H ascunde si obiective turistice ce nu trebuie ratate: Castelul Sf. Petru – construit de cavalerii din Rhodos in 1402 in timpul invaziei mongole, Amfiteatrul Antic – cu o capacitate de 13.000 de locuri acesta mai este folosit si astazi pentru concerte ori Mausoleul din Halicarnas – aflat in partea de nord a orasului acesta se poate vizita fiind amenajat ca un muzeu in aer lier.

Ce statiune din Bodrum alegem ?

Pentru cele mai moderne camere de hotel: Torba. Aflata la sase kilometri de Bodrum aceasta suburbie este una dintre cele moderne din intreaga zona. o sa gasiti aici hoteluri de lux, dar si golfuri cu plaje de nisip ori pietris.

Pentru vacantele de familie cu copii: Bitez si Gumbet. Prima se afla la sapte kilometri de Bodrum si este potrivita pentru cei care calatoresc cu copii deoarece aici se afla plaje cu apa putin adanca. A doua se afla la doar trei kilometri de Bodrum si o sa gasiti aici o adevarata statiune.

Pentru relaxare: Gumusluk. Este cea mai indepartata statiune de Bodrum. O despart 23 de kilometri de viata agitata a uneia dintre cele mai moderne zona de vacanta din Turcia. O sa gasiti aici, atat hoteluri de lux, cat si plaje cu nisip.

Ce vizitam in Bodrum ?

Una dintre cele mai impresionante atractii turistice din Bodrum este Castelul Sfantului Petru Eliberatorul. Construit in 1402 acesta este unul dintre cele mai bine conservate monumente medievale din lume si a fost ridicat cu materiale din Mausoleului Regeluo Maussollos a carui ruine se aflau in apropiere. A fost ridicat la initiativa cavalerilor din Rhodos ca o cladire impresionanta care sa simbolizeze uniunea dintre statele Europei crestine. Se afla la 47,5 metri deasupra marii.

Rixos Bodrum

Rixos Bodrum

Unde ne cazam in Bodrum ?

5* – Hotel Rixos Bodrum – se afla pe o plaja privata in Torba. De la 71 euro/persoana/noapte (All Inclusive) + transport individual (http://www.jeka.ro/RIXOS-BODRUM_18145.aspx)

4* – Hotel Salmakis Beach Resort & Spa – se afla pe o plaja privata in Bodrum. De la 29 euro/persoana/noapte (Mic Dejun + Cina) + transport individual (http://www.jeka.ro/SALMAKIS-BEACH-RESORT-AND-SPA_17295.aspx)

Photo Credit: Josh Thompson via Compfight cc

Leave a Reply