Turist in tarile in care s-a filmat sezonul 5 din Game of Thrones

Spania, Irlanda de Nord si Croatia. Filmarile pentru sezonul 5 al serialului Game of Thrones (Urzeala Tronurilor) au inceput in iulie 2014, cu zece luni inainte de lansarea oficiala a primului episod al seriei.

Primul oras in care echipa de filmare s-a instalat a fost Belfast. Nu e pentru prima data cand decorurile orasului din Irlanda de Nord inspira povestea lui George R.R. Martin. E vorba despre “Titanic Studios” aflate in apropierea muzeului dedicat celebrului Titanic. Se afla in acelasi port in care Titanicul a fost construit si aici sunt filmate scenele care se petrec Meereen.

Nu este singurul loc din Irlanda de Nord. Echipa de filmare s-a intors in Magheramorne unde a filmat scenele care ar urma sa aiba loc intr-un sat de pescari aflat la nord de Zid. In sezonul unu aici s-au filmat scene pentru Castle Black.

Photo Credit: campese

Din Irlanda de Nord filmarile s-au mutat in Spania. Sevilia, Cordoba si Osuna au fost alese ca locatii pentru scenele care se petrec in orasul Dorne. “Alcazar of Seville”, palatul regal aflat in centrul orasului si cea mai mare atractie turistica a devenit platou de filmare in vara lui 2014. Scenele filmate aici (echipa a primit permisiunea de a inchide si utiliza jumatate din palat) vor fi folosite si pentru a ilustra scene ce se petrec in sudul regatului Westeros. De asemenea locul va fi si Palatul de Apa din Sunspear – resedinta de vara a familiei Martell si locul in care se afla printesa Myrcella Baratheon.

Osuna. La o ora spre est de Sevilia se afla orasul istoric Osuna. Aici s-a filmat scena in care Daenerys Targaryen il confrunta pe stapanul sclavilor din Meereen. Filmarile in locul numit “Daznak’s Pit” au durat 12 zile si a fost nevoie de 500 de figuranti pentru a se incheia cu bine.  Pentru a ajunge in locurile in care echipa de filmare pentru sezonul 5 din Game of Thrones a petrecut cele mai multe zile din oferta Jeka Turism pentru Spania va recomandam sa alegeti un city-break la Madrid.

TURIST IN TARILE IN CARE S-A FILMAT Game of Thrones 5Spain, Northen Ireland & Croatia / #vacantejeka #seville #gotDescopera unde s-a filmat Game of Thrones: http://goo.gl/lBSXaW

Posted by Jeka Turism on Monday, April 13, 2015

wikipedia.org

De aici echipa GOT s-a indreptat spre Cordoba. Podul Roman, dar si mai multe palate de aici au fost folosite pentru a ilustra locatii din Volantis. Croatia a fost urmatoarea tara, iar Dubrovnik-ul a redevenit “Debarcaderul Regelui”. Filmarile s-au mutat insa si la Castelul Gomilica aflat la trei ore de Dubrovnik pentru scenele in care Arya Stark cauta locul in care sa devina un asasin. Povestea lui Arya Stark continua si pe strazile din orasul Sibenik, tot o locatie pentru Braavos.  In Croatia puteti ajunge cu masina, iar din oferta Jeka Turism pentru Croatia puteti alege un hotel bun in Dubrovnik ca baza de explorare.

Si pentru cei care au vazut deja primul episod din seria 5 a Game of Thrones (Urzeala Tronurilor): Casa Alb-Negru este in realitate Catedrala St. James din Sibenik. Construita intre 1431 si 1535 in stil gotic-renascentist aceasta se afla sub patrimoniu UNESCO.

Photo Credit (featured image): http://watchersonthewall.com

Leave a Reply