Trei excursii de o zi in jurul Parisului. De la Versailles la Giverny

Capitala Frantei are atat de multe obiective turistice de oferit incat e greu sa alegi ce poti sa vezi intr-o singura zi. Ai nevoie de o zi doar pentru a parcurge Musee du Louvre si una dintre cele mai impresionante colectii de arta din lume.

Giverny – Se afla la o ora de mers cu masina de capitala Frantei. Poti ajunge aici luand un tren spre Vernon si apoi un taxi spre Giverny.

Aici poti vizita casa celui care este considerat cel mai mare pictor impresionist – Claude Monet si gradina sa, Clos Normand. Te poti plimba pe aleile care l-au inspirat in operele sale, poti sa ii explorezi resedinta si cu sigurantei vei descoperi faimosul pod japonez si nuferii care apar in atat de multe dintre operele sale. Este deschis de la sfarsitul lui martie si pana in noiembrie.

Versailles – Puteti ajunge aici cu masina, autocarul ori trenul. Autocare pleaca de Marti si pana Duminica chiar de la Tour Eiffel spre Palatul Versaillers. Se afla la 17 kilometri de Paris.

Resedinta oficiala pana in anul 1789 Palatul Versailles este unul dintre cele mai mari din lume avand 2.100 de ferestre si 67 de scari interioare. Cel putin la fel de impresionante sunt Gradinile de la Versailles. Practic aveti de vizitat patru obiective aici: Palatul Versaillers, Gradinile, Palatul Trianon si domeniul Mariei-Antoinette aflat pe proprietate.

Chateau de Vaux-le-Vicomte

Chateau de Vaux-le-Vicomte – Se afla la putin peste o ora de condus in afara Parisului, dar puteti rezerva un loc intr-un autobuz care parcurge drumul direct prin ParisCityVision.

Château de Vaux-le-Vicomte si gradinile sale au fost create de arhitectul Andre le Notre, arhitectul Louis Le Vau si pictorul Charles Le Brun astfel ca o sa aveti ce admira. Cel mai spectaculos moment in care puteti sa vizitati domeniul este Sambata spre inserat. Atunci castelul este luminat cu peste 2.000 de lumanari.

Cum ajungeti de pe Aeroportul Paris Beauvais in Paris ?

Transferul intre aeroport si oras costa fie 17 euro/drum daca biletul este cumparat din terminal, fie 29 euro dus-intors daca il cumparati online.

Transferul se realizeaza cu autocarul (il gasiti intre cele doua terminale) si dureaza o ora si 15 minute. Autocarul opreste pe Bulevardul Pershing in apropierea hotelului Concorde Lafayette. Autogara se afla la 300 de metri de statia de metrou – Porte Maillot (linea 1).

 

Leave a Reply