Schi in Bulgaria: Ghidul statiunii Bansko pentru incepatori

@martinverzillio/instagram.com

Cu sute de optiuni cand vine vorba de statiuni de schi in Europa alegerea e intotdeauna grea. Bansko se detaseaza insa de clasicele destinatii prin preturile avantajoase atat la cazare, cat si la ski pass si apres ski, iar atmosfera e foarte placuta. Ascunsa parca intre un orasel bulgaresc cu farmec medieval si Rezervatia Nationala Muntii Pirin statiunea Bansko are de oferit peste 70 de kilometri de partii de schi care ajunga pana la o altitudine de 2.500 de metri si un strat de zapada numai bun pentru schi din decembrie si pana in martie. Statiunea Bansko are astfel cel mai lung sezon de schi dintre toate statiunile din Bulgaria si a devenit deja cautata de turisti din Grecia, Rusia, Marea Britanie si in ultimii ani chiar si schiori din Statele Unite aleg sa isi faca vacanta aici.

Unde schiem ? Bansko – o statiune cu nivel de dificultate: incepator si intermediar

Bansko e o statiune excelenta pentru incepatori si cei de nivel intermediar, dar si pentru cei care prefera snowboard-ul in detrimentul schiurilor. 90% dintre partiile de schi sunt dotate cu tunuri de zapada si asta cu toate ca in 2015 s-a inregistrat un record al stratului de zapada: 340 de cm in Martie.

Altitudine: 990 – 2560m
Instalatii de schi: 16
Partii: 75km
Sezon: 12/2015 – 04/2016

Luna Februarie e varful de sezon in Bansko si asta inseamna ca la ora 8.15 cand telegondola se deschide coada de schiori care asteapta e destul de mare (autoritatile au demarat constructia unei a doua) si e bine de stiut faptul ca la 16.30pm instalatiile de schi incep din nou sa se aglomereze deoarece partiile se vor inchide curand.

@undertt0w/instagram.com

@undertt0w/instagram.com

Bansko are nu mai putin de 18 partii de schi ce insumeaza 70 de km de domeniu schiabil. Accesul spre acestea se face cu gondola, iar cele 14 instalatii de telescaun si teleschi au o capacitate de 25.000 de schiori pe ora. 35% dintre partiile de schi sunt destinate incepatorilor, 25% celor cu spirit de aventura si cunostinte avansate de schi, iar restul de 40% au un nivel mediu de dificultate. Cea mai lunga partie poarta numele statiunii – Bansko si are 10 kilometri.

Unde ne cazam in Bansko ?

Constructia de noi hoteluri in Bansko a explodat la inceputul aniilor 2000 si asta inseamna ca atunci cand vine vorba de cazare in Bansko o sa gasiti si hoteluri de 3 stele si hoteluri de 4 stele si Kempinski Grand Arena e raspunsul pentru cei care cauta 5*.

Leave a Reply