Revelion 2014 in Dubai, un oras al viitorului in mijlocul paradisului

O vacanta pe o plaja exotica in mijlocul unei insule private sau un sejur in cel mai luxos hotel din lume. Ori poate ultima noapte din acest an merita sa fie sarbatorita la etajul 163 al celei mai inalte cladiri din lume. Ar putea cineva sa aleaga ?  Ei bine, exista o destinatie unde nu trebuie sa alegeti. Raspunsul e simplu: Dubai. Iar modul de a rezerva o vacanta e si mai simplu. Oferta Jeka.ro pentru Revelion 2014 in Dubai e variata astfel ca aveti de unde alege.

Orasul unde totul incepe cu “cel mai…” se afla printre cele mai populare destinatii pentru vacanta de Revelion. Si asta nu doar printre turistii din Romania deoarece aici ajung anual peste 7 milioane de turisti.

Ce vizitam in Dubai in vacanta de Revelion 2014 ?

Photo Credit: ooooA8 via Compfight cc

Photo Credit: ooooA8

Orasul in care ajung in fiecare an peste 7 milioane de turisti ofera pe langa cel mai mare mall din lume (Dubai Mall) si cea mai inalta cladire din lume (Burj Khalifa – 829.8 metri) si alte atractii turistice.

Ce spuneti de o vizita la cea mai veche scoala din Dubai, Al- Ahmadiya. Construita de un negustor de perle, seicul Ahmed bin Dalmouk scoala a functionat incepand din 1912 cand primii elevi, toti baieti, au inceput aici cursurile. Inghesuiti in spatele unor banci de lemn, intr-o sala de clasa care mai poate fi vizitata si astazi acestia studiau Coranul, gramatica, matematica si caligrafie. In 1963 scoala a fost mutata intr-o alta cladire, iar apoi a fost transformata in muzeu.

O alta “atractie” ce nu trebuie ratata este Moscheea Jumeirah. Este cea mai mare moschee din oras si de asemenea una dintre putinele care poate sa fie vizitata de turisti. Un tur costa 10dh si se poate face sambata, duminica, marti si joi.

Unde ne cazam in Dubai de Revelion ?

www.jumeirah.com

www.jumeirah.com

La fel ca in orice destinatie turistica si preturile pentru o vacanta in Dubai de Revelion variaza de la cateva sute de euro la cateva mii de euro. O noapte de cazare in celebrul hotel Burj al Arab in perioada 27 decembrie – 10 ianuarie costa 1172 de euro de persoana in oferta Jeka.ro pentru Revelionul 2014 in Dubai. Situat pe o insula artificiala, la 280 de metri de plaja Jumeirah acesta este legat de tarm printr-un pod special. La inaltimea de 321 de metri este cel mai inalt hotel din lume. Toate acestea costa insa. Suplimentul pentru cina festiva de Revelion se ridica la 1905 de euro de persoana.

De la cel mai luxos la cel mai romantic. Daca e Revelion in Dubai atunci sa fie un hotel in mijlocul desertului cu piscina privata, SPA, room service si mancaruri de cinci stele. Nu suna romantic ? Pentru o noapte la Al Maha Desert Resort aflat la 65 de kilometri de Dubai trebuie sa platiti 782 de euro de persoana pe noapte. In oferta Jeka.ro pentru Revelion 2014 in Dubai o sa gasiti o oferta si pentru cel mai bun hotel de familie din acest oras al viitorului. Dar Al Masyaf at Madinat Jumeirah se afla langa plaja Jumeirah la 25 de, iar o noapte de cazare aici costa in perioada Revelionului 495 de euro pe noapte.

Ce trebuie sa stii inainte sa pleci in Dubai de Revelion ?

  • Taxa de viza si procesare pentru cetatenii romani este de 80 euro. Timpul de procesare este de 7 zile, dar in UAE nu se lucreaza vineri si sambata. In cazul in care viza nu este acordata taxa nu se restituie
  • Pasapoartele trebuie sa fie valabile inca sase luni din momentul obtinerii vizei, iar pasapoartele temporare nu sunt acceptate

 

Photo Credit: ‘Bobesh via Compfight cc

Leave a Reply