Poti ajunge la Barcelona cu 29,99 € ! Jeka.ro iti spune ce trebuie sa vezi in orasul lui Gaudi

Noile curse aeriene de pe Otopeni te duc direct în oraşul care are si plaje la Marea Mediterana si locuri spectaculoase de vizitat si unele dintre cele mai bune cluburi din Europa. Barcelona pentru ca despre cea mai mare metropola de la Marea Mediterana este vorba va deveni de doua ori mai accesibila odata cu inaugurarea zborului Otopeni – Reus. Un bilet-dus întors spre Barcelona costă 60 de euro (fară taxe).

La pas prin orasul lui Antonio Gaudi – Passeig de Gracia – Sagrada Familia – Casa Batllo

Photo Credit: Ibai Acevedo via Compfight cc

Photo Credit: Ibai Acevedo

Operele, ideile si viziunea lui Antoni Gaudi au facut din Barcelona orasul care este astazi si care contribuie cu mai mult de 50% la tot ce inseamna turism. Asa ca orice vizita in acest oras trebuie sa inceapa cu “Passeig de Gracia”. O strada creata special de si pentru oamenii instariti din Barcelona in anii 1820. Mai degraba un bulevard avand in vedere latimea de 42 de metri a strazii. Oamenii instariti au chemat apoi arhitecti unul si unul pentru a construi aici case, una mai speciala decat cealalta. Asa “intra in scena” Antonio Gaudi dupa a carui planuri s-au construit Casa Batllo si Casa Mila. Arhitectul spaniol si-a lasat amprenta si asupra pavajului de pe aceasta strada care se intinde intre Placa Catalunya to Carrer Gran de Gracia.

La numaru 92 o sa gasiti Casa Mila cunoscuta si ca “La Pedrera”. In 1912 cand a fost finalizata a uimit cu siguranta. Fatada cu piatra rotunjita, fierul folosit la geamuri si balcoane, dar in special la structura au fost considerate inovatii ale momentului. La fel si parcarea si lifturile separate pentru cei care locuiesc aici.

Photo Credit: Jose Téllez via Compfight cc

Photo Credit: Jose Téllez

Cassa del Ossos cum o numesc spanioli se afla la mijlocul “Passeig de Gracia”. Cei mai multi vizitatori nu stiu ca una dintre cele mai celebre case din Barcelona a fost la inceput doar o alta cladire din zona centrala a orasului insa construita tot de Gaudi. Casa Batllo a fost ridicata in anii 1870 in stil classic, dar in 1900 cand Josep Batllo a cumparat proprietatea a dorit ceva mai mult si a apelat din nou la Gaudi. Doi ani mai tarziu a fost finalizata actuala capodopera. A fost refacut apartamentul central pentru a fi mai luminos si au fost adaugate si cateva etaje.

Urmatoarea oprire a turului e in mod evident Sagrada Familia (Carrer de Mallorca, 401). E greu sa spui ceva despre o astfel de constructie avand in vedere ca multi arhitecti “si-au prins urechile” in planurile lui Gaudi. Biserica va fi gata abia in 2028. Preluata de Gaudi in 1883 de la un alt arhitect aceasta reprezinta imbinarea tuturor ideilor arhitecturale si a credintei sale ca o constructie inspirata din natura, fie ca e vorba de levantica, un melc sau o diatomee marima reprezinta cel mai bun mod in care Dumnezeu poate fi cinstit.

Intrarea costa 14.80 de euro si puteti sa cumparati biletele si online de aici.

Cum se ajunge de pe aeroportul Reus in Barcelona ?

Photo Credit: Will Blackmore via Compfight cc

Photo Credit: Will Blackmore

Aeroportul Reus din Barcelona se afla in realitate la peste 100 de kilometri de orasul lui Gaudi. Varianta de parcurgere a drumului cu un taxi e cea mai putin probabila deoarece costul se ridica la 220 de euro/drum.

Ramane astfel varianta autobuzului. Toate au orarul stabilit in functie de zboruri asa ca trebuie sa cautati autobuzele firmei Hispano Igualadina in fata terminalului de sosiri. Practic cand iesiti din terminal o sa vedeti autobuzul in fata-stanga. Orele de plecare sunt: 10.40/ 11.10/ 15.40/ 17.20/ 17.40. Pana in Barcelona o sa faceti o ora si 20 de minute, iar opririle sunt in Plaza María Cristina si Sants Station. Un drum costa 11 euro.
Nu e insa singura varianta. Puteti sa luati si trenul spre Barcelona din gara din Reus. De la aeroport trebuie sa luati autobuzul numarul 50.

Photo Credit: Ibai Acevedo via Compfight cc

Leave a Reply