Paris. Un mini-ghid al romantismului

Paris. Orasul care a devenit sinonim cu romantismul. Orasul care nu poate sa fie comparat cu niciun altul. Orasul pe care fiecare turist ar trebui sa il descopere asa cum o face Gil in Midnight in Paris. Prin ploaie, singur si fara un ghid in mana, manat doar de curiozitate si instinct. Parisul lui Gil nu poate sa fie vizitat intr-o zi si nici macar intr-o saptamana si cu toate acestea jurnalistii de la BBC s-au incumetat sa puna la punct un mini-ghid pentru o zi in Orasul Dragostei. Ziua nu e deloc usoara  asa ca va recomand o pereche de papuci comozi.

Dimineata incepe la Muzeul Luvru (cel mai vizitat muzeu de arta din lume) si desi se spune ca unui turist ii trebuie aproximativ noua luni sa il viziteze daca vrea sa admire fiecare opera de arta, jurnalistii BBC propun alegerea unuia dintre cele doua trasee: Mighty Aphrodite sau Mythical Love Stories. Ambele au o durata de o ora si jumatate, iat pretul este de 9£.

Va las pe voi sa descoperiti ce mai urmeaza, dar va spun ca seara se incheie la un bistro romantic pe muzica lui Édith Piaf.

The Seine and its banks are Paris at its most seductive. From the Louvre, stroll along the river’s edge to the islands, the Île de la Cité and the Île St-Louis. Then cross the Seine at Pont de l’Archevêché (Archbishop’s Bridge), the narrowest road bridge in Paris and one of several bridges covered in padlocks – the locks are attached by couples who throw the key into the Seine as a symbol of eternal love.  Continuare ….
 

Daca acum aveti un ghid pentru a descoperi Parisul m-am gandit sa va recomand si un hotel unde sa va cazati. In oferta Jeka.ro se afla zeci de hoteluri, dar eu as prefera Hotel Beaugrenelle Tour Eiffel. Pretul este mediu, iar amplasarea e un excelent punct de plecare pentru fiecare turist.
Photo Credit: Panoramas via Compfight cc

Leave a Reply