Insulele Ionice te atrag cu peisaje de poveste si plaje cu nisip fin – Lefkada si Kefalonia

Cele 12 insule Ionice sunt caracterizate de ape turcoaz si peisaje montane. Cele mai importante dintre ele sunt Zakynthos, Ithaca, Corfu, Kefalonia, Lefkada si Paxi. Kefalonia este cea mai mare dintre ele avand peste 780 de kilometri patrati. Inconjurata de zeci de insule, Lefkada este legata de Grecia Centrala printr-un pod plutitor.

Lefkada – Denumita si Lefkas aceasta abia daca se poate numi insula. A fost unita de continent pana in secolul 6 i.HR, cand locuitorii din Corint au sapat un canal care sa usureze trecerea navelor de-a lungul coastei de vest a Greciei. Canalul exista si astazi, traversat de o sosea cu pod mobil care se ridica o data pe ora, pentru a permite trecerea ambarcatiunilor. Statiunea Nidri este una dintre cele mai cunoscute ale insulei, fiind situata la aproximativ 17 km sud de Lefkada Town.

Kefalonia – Este una dintre insulele cu cele mai bune plaje din Grecia. Aici se afla si Muntele Ainos, cel mai inalt munte din zona Marii Ionice.

Cele mai frumoase plaje din Lefkada si Kefalonia

Pefkoulia din Lefkada este situata la 10 kilometri sud vest de Lefkada Town. Este o plaja cu nisip fin, inconjurata de pini. Se ajunge la ea din statiunea Agios Nikitas. In perioada de varf a sezonului estival, plaja este aglomerata, aceasta fiind considerata una dintre cele mai frumoase plaje din insula, datorita apei de un turcoz aparte. Este ideala pentru inot.

Plaja Makris Gialos din Kefalonia se afla la circa 41 kiloemtri vest fata de portul Poros. Este cea mai populara plaja de-a lungul coastei, cu nisip fin, apa limpede ca si cristalul, o excelenta locatie pentru sporturile nautice.

 

Leave a Reply