Insula cu 119 plaje. Cum planifici o vacanta in Corfu – Grecia?

Insula Corfu se afla pe coasta de vest a Greciei si este una dintre cele mai “verzi” insule din toata tara. Aici au fost plantati peste doua milioane de maslini. Cu o suprafata de aproximativ 600 de kilometri aceasta “gazduieste” peste 30 de statiuni. Capitala insulei cu o lungime de 63 de kilometri este Corfu Town (Kerkyra).

Care sunt cele mai frumoase plaje din Corfu?

Paleokastritsa este cea mai cautata plaja de pe insula si se afla la 23 de kilometri de Corfu Town. Plaja este inconjurata de stanci si verdeata, dar trebuie sa stiti ca apa din acest golf este destul de rece.

Nissaki este una dintre cele mai frumoase plaje din Corfu. Romantica, dar si pitoreasca aceasta se afla la 22 de kilometri de Corfu Town. Glyfada este plaja potrivita pentru petreceri si sporturi nautice. Se afla in vestul insulei, la 16 kilometri de Corfu Town si este inconjurata de stanci.

Daca cautati o plaja linistita atunci Avlaki este raspunsul. Aceasta se afla la 1,5 kilometri de Kassiopi. Este acoperita cu pietricele si este inconjurata de dealuri verzi. Este perfecta pentru copii deoarece apa este extrem de linistita.

Cea mai lunga plaja din Corfu este Marathias. Este acoperita cu nisip fin si este potrivita pentru o vacanta cu copii. Se afla in sud-vest, la 37 de kilometri de Corfu Town.

Ce vizitam intr-o vacanta in Corfu? Daca ajungi pe insula Corfu nu trebuie sa ratezi Cetatea Veche din Corfu Town. Fortareata se afla la o inaltime de 60 de metri deasupra peninsulei in care a fost construita. Aceasta a reusit sa opreasca trei incercari de asediu in anii 1500, respectiv 1700 si a fost chiar platou de filmare pentru pelicula James Bond.

Cum ajungi in Corfu? Aproximativ 1.000 de kilometri despart insula Corfu de Bucuresti. Aveti doua trasee posibile. Cel clasic (pana la deschiderea punctului de frontiera Makaza) si care presupune un drum de 980 de kilometri pe traseul Bucuresti – Sofia – Kulata – Iogumenitsa si cel nou care aduce un plus de 100 de kilometri pe traseul Bucuresti – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Makaza – Komotini – Iogumenitsa.

Unde te cazezi in Corfu? Unul dintre cele mai bune hoteluri din Corfu se afla in Kontokali. Clasificat la 5* Kontokali Bay se afla langa plaja si la 300 de metri de centrul statiunii. De la 46 euro/persoana/noapte (cazare + mic dejun). Daca faci o rezervare pana la 31/01/17, cu plata integrala pana la 15/02/17 poti beneficia de o reducere early booking de 15%.

Leave a Reply