Ghid turistic complet al insulelor Skiathos, Kos si Lefkada

  1. Insulele Sporade – Skiathos
  2. Insulele Dodecanese – Kos
  3. Insulele Ionice – Lefkada

23 de milioane de turisti din toata lumea vor vizita Grecia in 2015 (conform Asociatiei Companiilor de Turism din Grecia) asa ca noi cei de la Jeka Turism am decis sa iti oferim un ghid turistic complet pentru aceste destinatii.

Am vrea ca atunci cand ajungeti in aceste locuri sa stiti care sunt cele mai bune plaje, cele mai interesante obiective turistice, dar si unde sa mancati cel mai bun kyros pentru ca dupa cum stiti Jeka Turism nu ofera doar sejururi atractive ci si consultanta turistica si recomandari personalizate.

Insulele Sporade – Skiathos

Insula atrage cu ale ei 69 de plaje intre 120.000 si 150.000 de turisti in fiecare. Un sejur aici incepe de la 37 euro/pers/noapte si asta daca profitati de reducerea de 10% oferita de Jeka Turism (Hotel Skiathos Princess 5*).
Si daca alegeti acest hotel trebuie sa stiti mai multe despre plaja Agia Paraskevi. Aceasta se afla la sapte kilometri de orasul Skiatos si este o plaja minunata cu apa de un albastru pur si nisip galben.
O alta plaja frumoasa este Achladies, situata la aproximativ 4km de orasul Skiathos, aflata intr-un mic golf. Plaja este ideala pentru sporturi nautice. Se ajunge usor aici accesul fiind posibil chiar din orasul Skiathos.

In schimb in nordul insulei se afla plaja Lalaria. O apa turcoaz si multe locuri si stanci de explorat gasesc aici cei care se aventureaza la o calatorie cu barca acesta fiind singurul mod de a ajunge aici.Mai multe despre plajele din Skiathos, dar si despre insulele Sporade puteti afla din ghidul pregatit de Jeka.

Insulele Dodecanese – Kos

Se afla in centrul insulelor Dodecanese si din momentul in care charterele au inceput sa plece din Romania spre aceasta destinatie numarul turistilor a crescut de doua ori. Cu 112 kilometri de coasta insula ofera zeci de plaje cu nisip fin si mii de locuri de cazare.
skiathos-3Dupa Rhodos, Kos este a doua a insula ca marime din Dodecanese. Hippocrate, parintele medicinei moderne s-a nascut in Kos. In zona Plateia Platanou se afla un platan despre care se spune ca a fost sadit de el si la umbra caruia ar fi si predat elevilor.

Pentru a afla care este cea mai mare statiune din Kos, dar si unde gasiti cele mai bune plaje va recomandam ghidul Jeka.

Insulele Ionice – Lefkada

Denumita si Lefkas aceasta abia daca se poate numi insula. A fost unita de continent pana in secolul 6 i.HR, cand locuitorii din Corint au sapat un canal care sa usureze trecerea navelor de-a lungul coastei de vest a Greciei. Canalul exista si astazi, traversat de o sosea cu pod mobil care se ridica o data pe ora, pentru a permite trecerea ambarcatiunilor.
skiathos-4

Statiunea Nidri este una dintre cele mai cunoscute ale insulei, fiind situata la aproximativ 17 km sud de Lefkada Town.Ce trebuie sa vizitezi in Lefkada, dar si care sunt cele mai pitoresti sate pescaresti o sa poti afla din ghidul pregatit de Jeka.

Si daca vrei sa beneficiezi de cele 39 de oferte Early Booking pe care le-am pregatit pentru aceasta destinatie trebuie doar sa faci o rezervare pana pe 30 aprilie. Noi iti recomandam Hotelul Ionian Blue 5*. In oferta Jeka pentru Lefkada un sejur aici incepe de la 48 euro/pers/noapte.

Leave a Reply