Ghid turistic al insulelor Dodecaneze: Rhodos si Kos

Sunt cele mai mari insule din Dodecaneze si unele dintre cele mai vizitate din Grecia. Insula Rhodos este foarte apropiata de coasta Turciei, iar Insula Kos este situata intre insulele Kalymnos si Nisyros si aproape de coasta Asiei Mici. Ambele au plaje superbe si orase ce pot sa fie descoperite la pas intr-o dupa-masa fierbinte de vara.

Ce orase vizitam in Rhodos si Kos?

Comparat uneori cu Ierusalimul, este una dintre bijuteriile Marii Egee. Orasul Rhodos dateaza de la sosirea cavalerilor ioaniti in 1306, desi pe acest loc a existat un oras mai vechi intemeiat in 408 I.Hr. Cele mai renumite obiective turistice sunt Palatul Marilor Maestri si Strada Cavalerilor.

Kos Town

Orasul Kos ascunde atractii interesante, dar si pline de istorie. In zona Plateia Platanou se afla un platan despre care se spune ca a fost plantat de el si la umbra caruia ar fi si predat elevilor sai, Hippocrate. Daca aceasta este doar o legenda, cel mai renumit simbol al orasului este cat se poate de real. Este vorba despre Castelul Cavalerilor, care dateaza din perioada Evului Mediu, cand cavalerii Ioaniti conduceau insula. Tot aici se afla si Casa Romana, o extraordinara vila romana, restaurata in anii 30, in care se gasesc mozaicuri minunate, pereti pictati, iar in interiorul site-ului o portiune dintr-un drum roman.

Cele mai frumoase plaje din Rhodos si Kos?

Prassonissi – Rhodos se afla la putin peste 90 de kilometri sud de orasul Rhodos si la 40 de kilometri vest de Lindos. Este paradisul iubitorilor de windsurfing, in special in iulie si august cand bate vantul din nord – numit „meltemi”. Este locul unde Marea Egee intalneste Marea Mediterana, unul dintre cele 7 astfel de locuri unice din lume.

Kolymbia – Rhodos este o plaja linistita, una dintre cele mai frumoase din insula, aflata intr-un golf natural la 26 de kilometri sud de orasul Rhodos.  Este una dintre cele mai fotografiate plaje din Rhodos si asta deoarece calea de acces spre nisipul fin urmareste un drum ce are pe margine eucalipti.

Mastichari – Kos se afla la 27 de kilometri sud de orasul Kos si la 3 kilometri nord-vest de Antimachia. Turistii o aleg pentru atmosfera unica data de nisipul alb si apa turcoaz. Pe plaja o sa gasiti sute de sezlonguri, dar si locuri retrase la umbra copacilor ce o inconjoara.

Thermes – Kos este o plaja pentru cei cu spirit de aventura. Este inconjurata de stanci si se afla la 12 kilometri de orasul Kos. Este acoperita cu pietricele de culoare inchisa care iti dau senzatia de nisip negru.

Cum alegi o vacanta in insula Rhodos?  Trebuie sa stabilesti daca iti doresti un hotel de patru stele in Rhodos ori de cinci stele, iar apoi daca sejurul tau va include doar mic dejun ori mic dejun si cina.

Leave a Reply