Descopera secretele Lisabonei intr-o vacanta in Portugalia

In engleza “ceai” se traduce simplu, “tea”. I se spune asa bauturii infuzate dupa ce exploratorii portughezii au ajuns in China si au intalnit plantele de ceai. Pana atunci se numea chá. Prima mentiune sub noul nume dateaza sin 1560 si ii apartine portughezului Gaspar da Cruz.

Tempura este un mod de preparare a legumelor si a carnii prin prajirea acestora in ulei dupa ce au fost trecute fie prin unt, fie printr-un aluat usor. Cu toate ca cei mai multi dintre noi cred ca aceasta metoda provine din Asia ea este originara din Portugalia. Cuvantul tempura este derivat din “temperar” care in portugheza inseamna “a gati”. In restaurantele din toata tara o sa gasiti pastai de fasole gatite prin aceasta metoda si care se numesc – peixinhos da horta.

Legenda spune ca exploratorii portughezi si spanioli ce au ajuns in Japonia in anii 1500 le-au impartasit gazdelor metoda de pregatire a legumelor. Poti sa descoperi Lisabona la pas, iar cel mai bun hotel de la care sa incepi calatoria este Tivoli Lisboa 5*.

Portugalia este cel mai vechi stat din Europa. Si-a pastrat granitele neschimbate din 1139, iar Lisabona are o istorie de patru secole inaintea Romei. In Lisabona se afla si cea mai veche librărie din Portugalia. The Bertrand Bookshop s-a deschis in cartierul Lairro Alto in 1732. A fost distrusa de cutremur in 1755, dar in 1173 s-a redeschis in aceiasi cladire.

In noiembrie 2011 Garrett McNamara a intrat în istorie dupa ce a facut surf pe cel mai mare val pe care s-a aventurat vreodata un om. Acesta se afla in Nazare – Portugalia, iar valul a avut o inaltime de 23 de metri. Oraselul care a inspirat povestile lui Hans Christian Andersen se afla in Portugalia si se numeste Sintra. Nu are stralucirea Lisabonei si se pierde de cele mai multe ori in ceata.

Leave a Reply