Cum sa iti faci bagajul pentru un city break si un zbor linistit

In contextul in care bagajul de mana (carry-on) devine in cazul celor mai multi pasageri bagajul principal e important ca acesta sa fie facut “ca la carte“. Cele mai multe companii aeriene permit doar un bagaj gratuit/persoana si acesta este cel de mana. Cu o greutate maxima de 10 kg si dimensiuni flexibile ce poti impacheta pentru un city break e limitat. In aceasta micuta geanta pe roti trebuie sa isi gaseasca locul de la reviste, la haine, produse cosmetice si electronice. Pe scurt tot ce iti trebuie pentru o vacanta reusita si un zbor usor. Tot aici trebuie sa impachetezi si aparatul foto, laptopul ori tableta.

Verifica cerintele companie aeriene | In primul rand e nevoie de geanta potrivita. Greutatea si dimensiunea variaza de la companie la companie. La bord puteti urca cu un bagaj cu aceste dimensiuni:

  • 25 cm x 35 cm x 55 cm (cu roti + maner)/ 8 kg in cazul Alitalia.
  • 23 cm x 40 cm x 55 cm (cu roti+maner)/ 8 kg in cazul Lufthansa
  • 20 cm x 40 cm x 55 cm (cu roti+maner)/ 10 kg in cazul Blue Air
  • (contra cost) 25 cm x 45 cm x 56 cm (cu roti+maner)/ 10 kg in cazul Wizz Air
  • 20 cm x 40 cm x 55 cm (cu roti+maner)/ 10 kg in cazul Tarom

Ce sa impachetezi pentru zbor | Pentru ca nu mai poti lua cu tine inca o geanta trebuie sa pui aici si cele esentiale pentru zbor. Iti recomandam o esarfa, o perna de calatorie, o pereche de casti si o tableta/ o carte. Nu uita de buletin/pasaport, portofel, o pereche de ochelari de soare si o crema hidratanta.

Ce sa pui in bagaj pentru weekend | Daca urmeaza sa petreci un weekend intr-o destinatie cu temperaturi cuprinse intre 25 si 30 de grade, precum o plaja din Grecia atunci vei avea nevoie de cateva “piese” esentiale pentru garderoba ta. Pentru toata ziua iti recomandam un tricou, o pereche de pantaloni scurti si o pereche de flip-flops. Nu uita costumul de baie si o palarie de plaja. Pentru o seara de vara in statiunile din Grecia poti sa impachetezi o pereche de blugi, un top si o pereche de sandale cu toc.

Leave a Reply